Sven Sauvé benoemd tot CEO van RTL Nederland

Sven Sauvé benoemd tot CEO van RTL Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL Group heeft vandaag Sven Sauvé benoemd tot CO van RTL Nederland. Sauvé volgt de sinds 19 april vetrokken Bert Hebets op, die aan de slag is gegaan als CEO van RTL Group.

Bert Habets over zijn opvolger: "Ik ben blij dat we binnen de gelederen van onze Group een ervaren en dynamische executive hebben gevonden om RTL Nederland het volgende tijdperk in te leiden. Sven beschikt over zakelijk inzicht, goed leiderschap en een uitgesproken gevoel voor toekomstige ontwikkelingen. Hij is zeer bekend met het bedrijf en het Nederlandse medialandschap."

"Daarbij heeft hij een sleutelrol gespeeld bij het definiëren en implementeren van de consumentgerichte strategie van RTL Nederland: het leveren van lokale content van topkwaliteit op alle lineaire en non-lineaire platforms. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we onze nauwe samenwerking ook in deze nieuwe setting kunnen voortzetten en wens hem heel veel succes in zijn nieuwe functie."

Als CEO is Sven Sauvé voorzitter van het Executive Managementteam van RTL Nederland, momenteel bestaande uit Vivienne de Leeuw (Chief Financial Officer), Matthias Scholten (Chief Content Officer), Ton Rozestraten (Chief Commercial Officer) en Giovanni Piccirilli (Chief Technology Officer). In zijn nieuwe functie rapporteert Sven Sauvé aan Bert Habets, Co-CEO van RTL Group. In de aankomende maanden zullen Bert Habets en Sven Sauvé nauw samenwerken aan een soepele overdracht.

Sven Sauvé over zijn volgende stap: "RTL Nederland heeft de afgelopen jaren een ware transformatie doorgemaakt. Dankzij onze consumentgerichte strategie hebben we een sterke positie geclaimd tussen traditionele lokale spelers en nieuwe, vaak internationale, digitale spelers in. Die positie gaan we uitbouwen door onze diepe kennis van de Nederlandse samenleving in te zetten bij het produceren van de meest krachtige lokale content en het creëren van innovatieve advertentiemogelijkheden. Ik ben trots dat ik dit mooie bedrijf met zijn getalenteerde medewerkers als CEO mag begeleiden bij dit dynamische proces."

Sven Sauvé trad in januari 2007 in dienst bij RTL Nederland als Business Director van RTL Nederland Productions en bouwde de nieuwe interne productie-unit van het bedrijf op. Van maart 2009 tot september 2012 was hij Business Director TV bij RTL Nederland, waarbij hij verantwoordelijk was voor alle zakelijke, HR- en juridische activiteiten van de lineaire free-to-air tv-kanalen van de unit. Vanaf september 2012 was Sven Sauvé de Chief Operating Officer (COO) van RTL Nederland en gaf hij leiding aan het financiële management, de contentacquisitie en de operationele processen van alle lineaire tv-kanalen en non-lineaire videoplatforms van RTL Nederland. In deze functie was hij ook de Managing Director van het video-on-demandplatform Videoland.

Voordat hij bij RTL Nederland ging werken, bekleedde Sven Sauvé verscheidene leidinggevende functies bij productiebedrijven Endemol Nederland (2002-2005) en Eyeworks Holding (2005-2007). Hij heeft een Master in Business Economics met een specialisatie in Strategic Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Foto: RTL