'Magische' Timon door naar finale HGT

'Magische' Timon door naar finale HGT

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond zond RTL 4 de tweede halve finale uit van Holland's Got Talent (HGT). In deze tweede halve finale streden er weer negen acts voor een plek in de finale. De acts werden weer verdeeld in drie groepen.

In de tweede groep kwam de 'magische' Timon het podium op. Bij zijn act kreeg hij hulp van jurylid Chantal Janzen. Iedereen, vooral Angela, was bijzonder onder de indruk over Timon. Hij wist zich dan ook te plaatsen voor de finale. 

Naast Timon wisten ook Celine en haar vader Samuel zich te plaatsten voor de finale. Zij kregen al een Golden Ticket van Chantal tijdens hun auditie. Zij wisten opnieuw de juryleden in te pakken. De derde en laatste finaleplek was er voor de tienjarige Daniël. Met zijn persoonlijke dansact wist hij iedereen te raken. Zelfs de jury reageerde emotioneel na het optreden van Daniël.

Deze drie acts zijn in de finale te zien. Een week geleden wisten Gil, Lukas en Theatrobatics zich al te plaatsen voor de finale. In de eerste halve finale wisten zij indruk te maken op de juryleden. Danser Gil kreeg overigens ook een Golden Ticket van Dan.

Maar toch was er iets speciaals aan de eerste halve finale. De zes acts die de finale niet wisten te halen, hoefden nog niet naar huis. De kijker thuis kon ook van zich laten horen. Via de website van HGT kon de kijker zijn stem uit brengen over de zes acts die afgevallen waren. Dat deed de kijker massaal, zo bleek uit een bericht op Facebook. Dansact Kaskem kreeg de meeste stemmen van de kijkers thuis.

Ook de zes acts die in de tweede halve finale afvielen maken nog kans op een finale plek. Ook nu kan de kijker stemmen op één van deze zes acts. Zij maken dan, naast Kaskem, kans op een 'Wild Card'. Met deze 'Wild Card' maken zij nog kans om in de finale op te treden.

In de finale zijn dan tien acts te zien. Dat zijn drie acts per halve finale én de 'Wild Card'. Over twee weken is de grote finale. Dan zal duidelijk worden wie deze talentenjacht van RTL 4 zal gaan winnen. Maar voor het zover is, is het eerst tijd voor de derde én laatste halve finale. Die is aanstaande vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Holland's Got Talent terug via TVblik.

Lees ook: HGT: 'De tweede halve finale 2017'