HGT: 'Dé finale van 2017'

HGT: 'Dé finale van 2017'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vijf weken audities, drie halve finales en nu dé finale. Holland's Got Talent (HGT) 2017 zit er alweer bijna op. Het talent was weer volop aanwezig. Maar alleen de beste tien acts staan in de grote, live, finale. Wie gaat er met de winst vandoor? Wie wint er een groot geld bedrag? Dat zal snel duidelijk worden in de grote finale. 

Negen acts waren zeker van een finaleplek. Daarnaast was er plek voor één 'Wild Card'. Die werd gewonnen door dansgroep The Fire. Zij hebben daarmee gewonnen van Kaskem en The Epic Crew. Ook zij maken nu nog kans om HGT 2017 te winnen.

1) Theatrobatics:

De avond werd geopend door Theatrobatics. Wat kunnen die dansen zeg! Ook live lieten zij zien prima in staat te zijn om een mooie act neer te zetten. Alles zag er heel goed en strak uit. Een prima opening van deze finale. De juryleden waren dan ook erg trots. Drie keer liet Theatrobatics zien dat zij zich kunnen onderscheiden. Zij staan dan ook geheel terecht in deze finale.

2) Lukas:

Rapper Lukas verraste de jury met zijn auditie in Zwolle. Hij kreeg dan ook vier een ja. In de halve finale deed hij het ook bijzonder goed. De finale act was dan ook iets anders dan hij normaal deed. Volop omringt met dames voelde hij zich een echte rapper. Maar Lukas kreeg ook muzikale ondersteuning van een zangeres. Chantal genoot zichtbaar van haar 'fan'. Hij kreeg dan ook positieve reacties van de jury. Maar of Lukas ook HGT 2017 gaat winnen is nog maar even de vraag.

3) Kempo Kuntao:

Dans trio Kempo Kuntao ontving een Golden Ticket van Johnny. In de halve finale maakten zij wederom indruk. Zij staan dan ook zeker terecht in de finale. Live ziet het er allemaal heel erg bijzonder uit. Is het nu dans? Is het nu entertainment? Het is in ieder geval heel apart. Iets wat je niet iedere dag ziet. Een heel erg goed optreden. Het publiek genoot intens van dit optreden. Ook de jury was heel erg positief over dit optreden.

4) Daniël:

De jonge danser Daniël vertelde met zijn dans een verhaal. Niet zomaar een verhaal, maar een heel persoonlijk verhaal. Vooral Angela werd extra geraakt door het verhaal van Daniël. Hij danste zich een weg naar de finale. Wat een vrolijkheid, wat een enthousiasme echt een leuk optreden van Daniël. Ineens danste er een jongen met hem. Het zag er heel professioneel uit. Deze jongen kon HGT nog wel eens op zijn naam zetten!

5) Timon:

De magische Timon stond in de finale. Wat moet je hier van verwachten. Hij deed een truc met jurylid Dan. Het was weer best bijzonder om te zien. Is dit wel finale waardig? Nou, jazeker wel! Als kijker zou je er bijna stil van worden. Het publiek en de jury werden weer betoverd. Timon wist waar Dan aandacht. Dan wilde namelijk een film maken. Daar kwam deze magische Timon achter. Timon is iemand die er zeker gaat komen. Al zou hij HGT niet winnen, dan is dit een mooie springplank voor een mooie carrière.

6) The Black Swords:

De jonge muzikanten van The Black Swords waren klaar voor de finale. Zij gingen er dan weer vol voor. Vooral na hun optreden in de halve finale pakten zij de juryleden in. Dit finaleoptreden ging weer bijzonder goed. Zij rockten letterlijk op het podium. Het was wel goed, voor wie van dit soort muziek houdt. Maar persoonlijk zou mijn stem naar een andere act zijn gegaan. De juryleden waren weer erg te spreken over The Black Swords.

Na zes optredens was het tijd voor een korte break. In deze break kwamen allerlei hoogtepunten van het afgelopen seizoen nogmaals voorbij. Alles werd in een rap tempo achter elkaar gezet. In die tijd werd het podium klaar gemaakt voor het zesde optreden van de avond. 

7) Dutch Junior Dance Division:

Een veelzijdige dansgroep kon in de finale van HGT niet ontbreken. De dansers van Dutch Junior Dance Divisions liet zich weer van hun beste kant zien. Het werd een beetje een duister optreden. De muziek hielp ook niet echt mee. Het was een bijzonder vreemd dansoptreden. Is het dan terecht als deze dansgroep de finale haalt? Dan was heel positief en vond het niet meer dan logisch dan dat zij in de finale stonden. Maar is dit de winnende act van HGT? Nee, dat gaat niet gebeuren.

8) Celine & Samuel:

Een dochter die samen met haar vader muziek maakt. Dat heeft Chantal bijzonder geraakt. Zij gaf haar Golden Ticket aan dit duo. Zij wisten de halve finale glansrijk te doorstaan. Meer dan terecht staan zij dan ook in de finale. Dit keer zong Celine een nummer van Adele. Het werd weer een heel intiem en gevoelig nummer. Iedereen werd letterlijk betoverd door de stem van Celine. De juryleden waren heel erg positief. Zij werden weer geraakt door dit pure optreden.

9) Gil:

Danser Gil kreeg een Golden Ticket van Dan. Hij liet in de halve finale een andere dans zien. Maar toch plaatste hij zich voor de finale. Gil danste op een Nederlandstalig nummer. Dat Gil kan dansen is een feit. Niemand kan daar nog om heen. Met veel rook in zijn optreden liet hij zich van zijn beste kant zien. Maar of Gil de winnaar is van HGT? Waarschijnlijk zal hij veel stemmen krijgen, maar niet genoeg om te winnen.

10) The Fire:

Het beste komt als laatste? Dansgroep The Fire wist zich, dankzij de kijkers thuis, toch te plaatsen voor de finale. In de halve finale waren zij ontzettend goed. Het was best jammer dat zij de finale niet wisten te halen. The Fire danste in de halve finale op geweldig goed gekozen muziek. Ook in de finale was de muziekkeuze weer geweldig. Daar is echt goed over nagedacht.

Nu zit de finale van HGT 2017 er toch echt op. Tien acts lieten alles zien wat zij in huis hadden. Een hele leuke en vooral fijne finale. Het was echt enorm genieten. Nu is het afwachten wie de finale wint. Ik heb wel een top drie. Op de derde plaatst zet ik Timon neer. Die magische goochelaar is zo bijzonder op zijn manier.

Op de tweede plek zou ik Daniël zetten. Hij had een hele bijzondere boodschap met zijn dans. Maar mijn stem gaat naar The Fire. Zij kregen de Wild Card, maar zij verdienen wat mij betreft de overwinning. Ik heb genoten van dit seizoen. Ik kan niet wachten op het volgende seizoen...

Bekijk HGT terug via TVblik.