Presentator en cameraman Spoorloos ontvoerd in Colombia

Presentator en cameraman Spoorloos ontvoerd in Colombia

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender zijn tijdens opnames voor Spoorloos in Colombia ontvoerd. Volgens het Colombiaanse leger is de guerrillabeweging ELN verantwoordelijk voor de ontvoering van het team van het succesvolle NPO 1-programma.

De presentator en cameraman van het KRO-NCRV-programma werden zaterdag op een weg in de regio Catatumbo, in het noorden van Colombia, tegengehouden, dat meldt de NOS op basis van informatie van het Colombiaanse leger. In het gebied zijn allerlei gewapende milities actief.

Volgens lokale media waren Bolt en Follender voor het programma Spoorloos bezig met de zoektocht naar de moeder van iemand die door een Nederlander is geadopteerd. De lokale openbaar aanklager zegt dat het nog niet vaststaat dat de guerrillabeweging ELN het tweetal vasthoudt.

Vorig jaar werd in hetzelfde gebied in Colombia door ELN de Spaanse journaliste en columnist Salud Hernández-Mora ontvoerd. Zij werd na acht dagen door de guerrillabeweging vrijgelaten, maar volgens NOS-correspondent Marc Bessems wil dat ‘niet zeggen dat het ditmaal ook zo zal gebeuren’.

Bekijk Spoorloos op TVblik.nl/spoorloos

Foto: Yvette Wolterinck / KRO-NCRV