Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 25 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de 25ste week van 2017 werden in Colombia presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender ontvoerd tijdens opnames voor Spoorloos.

Daarnaast waren ook modefotograaf Nigel Barker, die plaats neemt in de jury van Holland's Next Top Model, en De Wereld Draait Door, dat een metamorfose ondergaat, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Spoorloos-team ontvoerd in Colombia 

Presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn vorige week zaterdag tijdens opnames voor Spoorloos in Colombia ontvoerd door de guerrillabeweging ELN. De programmamakers werden dagenlang vastgehouden door ELN en werden afgelopen zaterdag in de ochtend pas vrijgelaten.

Nadat afgelopen dinsdag het nieuws naar buiten kwam dat het tweetal was ontvoerd, werd er door ELN eerst ontkent dat zij Bolt en Follender hadden ontvoerd. Nadat zij de ontvoering toch hadden bevestigd, werd er veel gespeculeerd over de vrijlating. Dat zou namelijk woensdag al gebeuren.

Afgelopen donderdag werd er vervolgens gezegd dat de programmamakers binnen enkele uren vrijgelaten zou worden. Uiteindelijk liet de vrijlating nog een paar dagen op zich wachten. Bolt en Follender waren voor Spoorloos opzoek naar de moeder van een geadopteerde Nederlander.

De Wereld Draait Door krijgt nieuw decor

De talkshow De Wereld Draait Door krijgt een bescheiden metamorfose. NPO-directeur Frans Klein heeft afgelopen maandag in het AD laten weten dat de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk vanaf na de zomer een nieuw decor heeft. Het decor wordt meegefinancierd door de Publieke Omroep.

De NPO heeft besloten om het nieuwe decor samen met de VARA te financieren, omdat de talkshow ‘een belangrijk vlaggenschip voor de zender is’. Details over het nieuwe decor zijn nog niet bekend. Het praatprogramma van Van Nieuwkerk introduceert na de zomer ook enkele nieuwe rubrieken.

Dione gaat Avondetappe alleen presenteren 

Dione de Graaff gaat De Avondetappe komende zomer alleen presenteren. Vorig jaar werd het wielerprogramma gepresenteerd door Dione en Herman van der Zandt, maar de rolverdeling is nu anders. Dionne doet de presentatie alleen, terwijl Herman op locatie met hoofdrolspelers spreekt.

Dionne ontvangt aan tafel op een locatie in Frankrijk vaste gasten Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Harmeling en Edwin Winkels en afwisselend Henk Lubberding en Marijn de Vries. De NOS krijgt dit jaar weer concurrentie van het RTL7-programma Tour Du Jour met presentator Wilfred Genee.

Nigel Barker in jury Holland's Next Top Model

De wereldberoemde modefotograaf Nigel Barker wordt jurylid in Holland's Next Top Model. Barker is vooral bekend als ex-jurylid van de Amerikaanse variant America's Next Top Model. Ook het Nederlandse topmodel Kim Feenstra neemt komend seizoen plaats in de jury van het programma.

Stylist JeanPaul Paul maakt de jury compleet. RTL5 heeft dit seizoen, dat vanaf september te zien zal zijn, het hele format omgegooid. Zo werd er afscheid genomen van jurylid Fred van Leer en presentatrice Anouk Smulders en doen er in het nieuwe seizoen ook mannen mee aan de RTL5-show.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.