Claudia de Breij in laatste uitzending Zomergasten

Claudia de Breij in laatste uitzending Zomergasten

Geschreven door Pieter Jongsma

Cabaretiere Claudia de Breij is op zondag 27 augustus te zien in de laatste aflevering van VPRO Zomergasten. Dat maakte presentator Janine Abbring vandaag bekend.

Vanaf 23 juli ontvangt Abbring achtereenvolgens Rosanne Hertzberger, Eberhard van der Laan, Glenn Helberg, Wim Opbrouck, Frans de Waal en Claudia de Breij.

Dit jaar werd de Oudejaarsconference van Claudia de Breij met lovende recensies onthaald. Ze is de eerste vrouw in de geschiedenis die de Oudejaarsconference live op televisie hield.

Het was de zoveelste grote eer die haar de afgelopen jaren ten deel viel. Claudia de Breij werkt momenteel aan haar nieuwe voorstelling Nu die begin volgend jaar in première zal gaan.

"Volgens mij bedenk ik al vanaf mijn vijftiende wat ik zou laten zien als ik er ooit in Zomergasten zou zitten. Nu ik éindelijk mag (ik probeer al jaren beroemd genoeg te worden om de eer te verdienen) zijn er een paar klassiekers van vroeger overgebleven waarvan ik nog steeds vind dat iedereen ze moet zien, maar er is vooral veel dat me recent heeft geraakt, in positieve of negatieve zin. Ik verheug me op drie uur lang met Janine Abbring praten over het leven en wat verder ter tafel komt. Verder ben ik al in keiharde commandotraining om ook bij de ontroerendste beelden niet te gaan huilen." Zo laat de Breij weten over Zomergasten.

De uitzending met Claudia de Breij is zondag 27 augustus te zien op NPO 2.

Bekijk Zomergasten op TVblik.nl/zomergasten

Foto: VPRO / Merlijn Moomernik