2,1 miljoen kijkers voor oudejaarsconference Claudia de Breij

2,1 miljoen kijkers voor oudejaarsconference Claudia de Breij

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Op de laatste dag van 2016 had de kijker genoeg te kiezen. Cabaret, muziek, lachen, theater en veel humor. Al deze ingredienten waren volop aanwezig op de verschillende televisiezenders. Zo gaven Javier Guzman en Claudia de Breij een Oudejaarsconference. Om 20.00 uur mocht Javier zijn kijk op 2016 weergeven. Dit deed hij in totaal voor 896.000 mensen. Om 22.30 uur wist Claudia veel meer kijkers te bereiken. Zij scoorde met haar kijk op het voorbije jaar 2.126.000 kijkers.

Zowel Javier als ook Claudia hebben een plek weten te bemachtigen de laatste kijkcijfer top 25 van 2016. Javier staat met zijn kijkcijfers op de 12plek en Claudia staat op de tweede plek in het kijkcijferoverzicht. RTL 4 ziet hierdoor een marktaandeel binnen komen van 15,6%. De VARA ziet een marktaandeel binnen komen van 33,0%. 

Direct na Javier stond Linda de Mol weer klaar. Het reguliere seizoen van haar spelprogramma, Ik hou van Holland, is inmiddels afgelopen. Maar met Oud en Nieuw staat Linda ook weer centraal. Om 22.00 uur schakelden er 1.634.000 mensen in voor deze speciale aflevering. In de Oud en Nieuw special waren onder andere Gerard Joling en André Hazes jr te gast. Met de kijkers van Oudejaarsavond staat Linda op de 6de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt hierdoor uit op 25,7%.

NPO 1 wist flink te scoren met De tv draait door 2016. In deze speciale De Wereld Draait Door aflevering toonde Matthijs van Nieuwkerk allerlei hilarische filmpjes van 2016 aan de kijker. Samen met tafelheer Marc-Marie Huijbregst kon hij de kijker weer flink laten lachen. In totaal keken er 1.637.000 mensen naar deze speciale aflevering. Deze kijkcijfers zijn goed genoeg voor de 4de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 27,4%.

Na Matthijs nam Victor Mids het stokje over. Hij verhuisde een keer van NPO 3, naar NPO 1. Hiervoor deed hij een heel speciaal experiment. Dit experiment stond in het teken van teleportatie. In totaal keken er 1.299.000 mensen naar de speciale Mindf*ck aflevering. Met deze kijkcijfers staat Victor op de 7de plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt hierbij uit op 21,9%.

SBS6 probeerde de kijker te laten lachen. Natuurlijk kon kijkcijferkoning Jochem van Gelder niet ontbreken. Hij toonde, geheel in stijl, zijn home video's weer aan de kijker. Weer kreeg hij een half uur extra om de kijker te laten lachen. In totaal keken er dan ook 552.000 mensen naar zijn home video's. Hierdoor staat Jochem op 20ste plek in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor SBS6 komt daardoor uit op 11,0%.

Daarna was Tineke Schouten te zien. Haar theatervoorstelling was goed voor 659.000 kijkers. Daarna waren Sylvie Meis en Jeroen van der Boom weer te zien. Zij presenteerden samen een speciale aflevering van Wedden dat ik het kan. Zij stonden recht tegenover Linda's Ik hou van Holland. Hierdoor keken er slechts 453.000 mensen naar Sylvie en Jeroen. Dankzij deze kijkcijfers staat Tineke op de 15de plek en Sylvie en Jeroen samen op plek 25 in het kijkcijferoverzicht. SBS6 ziet marktaandelen binnen komen van 11,4% en 7,0%.

Het meest bekeken programma op Oudejaarsavond was het Nationaal Aftelmoment op NPO 1. Iets voor 00:00 uur schakelde NPO 1 naar Amsterdam, waar Art Rooijakkers voor het derde jaar op rij het Nationaal Aftelmoment presenteerde. Het vuurwerk op NPO 1 trok 2.814.000. Het marktaandeel dat de NOS met haar registratie van de jaarwisseling in Amsterdam binnen haalt is 38,6 procent en de 1ste plek in de Kijkerscijfer Top 25.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert. 

Bekijk Ik hou van Holland terug via TVblik.

Foto: VARA / Jacqueline de Haas