Zéér spannende GTST cliffhanger roept veel vragen op

Zéér spannende GTST cliffhanger roept veel vragen op

Geschreven door Sebastiaan Boers

Vrijdagavond was het dan weer zo ver. De soapserie van RTL 4, Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST), zond de laatste aflevering van het huidige seizoen uit. Dit jaar pakte GTST weer flink uit met deze laatste aflevering. Zoals ieder jaar is de zomer-cliffhanger altijd spannender dan normaal. De huidige zomer-cliffhanger was weer een bijzonder spannende.

Op twee plekken liepen de spanningen bijzonder hoog op. Zo moesten Rik (Ferry Somogyi) en Bing (Everon Jackson Hooi) vrezen voor hun leven. De gevaarlijke Jos (Bas Keijzer) had bijzondere plannen voor de twee vrienden. Zo moest Rik een gat graven voor twee personen... 

Het zag er slecht uit voor Rik en Bing. Zeker nu Bing langzaam maar zeker zijn zich terug kreeg. Keek hij nu letterlijk de dood in de ogen? Niemand lijkt door te hebben waar Rik en Bing op dat moment zijn. Alleen Aysen (Dilan Yurdakul) kreeg een telefoontje van Marco, de hulp van Jos.

Via een list wist Marco om Aysen naar Boks te lokken. Daar had hij wilde plannen voor. Heel Meerdijk had zich verzameld in Boks. Zo zaten Rikki (Robin Martens) en Sjoerd (Guido Spek) gezellig met de kinderen pannenkoeken te eten. Rover (Buddy Vedder) was samen met Amir (Alkan Coklu) bezig met een speech over het AZC. Deze speech werd door veel mensen gevolgd.

Onder andere Linda (Babette van Veen), Laura (Jette van der Meij), Janine (Caroline de Bruijn) en Kimberly (Britt Scholte) waren allemaal aanwezig. Net op dat moment wist Marco Boks in vuur en vlam te zetten. Op verschillende plekken brak er snel brand uit. Heel Boks stond letterlijk ineens in vuur en vlam. Iedereen raakte in blinde paniek. Gelukkig wist Aysen op tijd de hulptroepen in te schakelen.

Alleen Sjoerd wist zonder kleerscheuren Boks te verlaten. Net op het moment dat hij Boks verliet zag hij Rikki en Aysen op de grond liggen. Hij wist één van de twee uit de vuurzee te redden. Maar de grote vraag is wie heeft Sjoerd nu gered? Was dat Rikki, de liefde van zijn leven? Of was het toch Aysen, de ex-vriendin van Sjoerd. Net op het moment dat Sjoerd de andere wil redden, wordt hij tegengehouden door een brandweerman.

Nina (Marly van der Velden) is ook in paniek. Zij kan haar man, Bing, nergens vinden. Zij vermoed dat Bing in de brandende Boks is. Ineens staat haar vader, Ludo (Erik de Vogel), naast haar. Hij kreeg een telefoontje van Janine. Meteen haastte Ludo zich op zijn vrouw te redden van de dood. Komt Ludo nog op tijd om Janine en de andere inwoners van Meerdijk te redden?

De zomer-cliffhanger:

Deze zomer-cliffhanger is er weer één om trots op te zijn. De makers van GTST hebben er weer iets bijzonders van gemaakt. De kijker wordt met heel veel vragen de zomer in gestuurd. Ontelbaar veel vragen blijven nu een paar maanden onbeantwoord. Wie overleefd de helse brand? Wat gebeurd er met Rik en Bing? En Jeff (Bartho Braat) komt terug, maar voor hoelang?

Het is dan ook lang geleden dat een zomer-cliffhanger zoveel vragen opleverde. Vorig jaar draaide de zomer-cliffhanger om de caravan waarin Sacha (Gaby Blaaser) zat. De caravan waarin Sacha zat raakte betrokken bij een zwaar ongeluk. De kans dat Sacha dit kon overleven, was dan ook bijzonder klein. Nu zijn er wel meer vragen ontstaan. Dat zorgt ervoor dat de kijker zeker in september weer gaat kijken. Hoe gaat het nu allemaal verder?

De spanning werd dan ook mooi opgebouwd. Langzaam maar zeker kwam het seizoen spannend ten einde. De kijker zat zeker met spanning op de bank. Nu kan de kijker even rustig ademhalen. De spanning is er nu heel even af. In september worden alle vragen langzamerhand beantwoord. Dit is een cliffhanger die iedereen nog lang zal gaan onthouden.

GTST Zomer-blog: 

Ook dit jaar komende GTST Zomer-blogs weer terug. Iedere zondagmiddag verschijnt er een speciale blog over de soapserie van RTL 4. In iedere blog staat een speciaal deel van het afgelopen seizoen centraal. De eerste zomer-blog staat geheel in het teken van de zomer-cliffhanger. Alle vragen die zijn ontstaan worden uitvoerig beschreven. Zorg dat je de eerste GTST zomer-blog zeker niet mist. 

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf september weer te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.