''Nek aan nek race tussen Jack en Zeger''

''Nek aan nek race tussen Jack en Zeger''

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Nog maar heel even kunnen de kijkers van Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) stemmen op de laatste scene van Wiet (Pip Pellens). Na een roerige tijd besloot Wiet om Meerdijk te verlaten. Haar plannen zijn 360 graden gewijzigd want ze wil op wereldreis gaan. Maar haar vertrek zal hoe dan ook spectaculair worden.

De kijker kon zelf bepalen op welke manier Wiet Meerdijk zou gaan verlaten. Er waren drie opties waaruit gekozen kon worden. Als eerste was daar de optie Jack (Mark van Eeuwen). Jack is de oudere broer van Wiet. Hij heeft spannend nieuws voor Wiet. Hij heeft iemand gevonden, Martine Hafkamp (Inge Ipenburg), de moeder van Sjors. 

Mocht Wiet inderdaad met Jack Meerdijk verlaten,dan bestaat de kans dat Martine ook weer eens kan opduiken in Meerdijk. Na Jack konden de kijkers ook kiezen uit de optie Pim. Pim is in het echte leven de vriend van Pip. Hij kroop in de rol van een oude liefde van Wiet. Samen willen ze Meerdijk verlaten. Dat deze optie niet echt populair zou zijn, was al meteen duidelijk. Pim heeft nooit een rol gehad in de soap van RTL 4. Ook zou dit teveel vragen op leveren.

De laatste optie is misschien wel de spannendste. Tijdens de afgelopen zomer-cliffhanger leerde Wiet een internetdate kennen; Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen). Deze bizarre liefde monde uit in een ware nachtmerrie. Deze nachtmerrie liep bijna uit de hand. Zeger was van plan om een einde aan het leven van Wiet te maken. Dit werd net op tijd voorkomen. Maar Zeger sprong zelf van een berg af, maar zijn lichaam is nooit gevonden...

Andere GTST sterren roepen de kijkers op om vooral te stemmen. Buddy Vedder, die de rol van Rover speelt, wil graag dat Zeger terug komt. Dit zou voor Buddy een hele spannende verhaallijn gaan opleveren. Collega Guido Spek deelt die mening niet helemaal.

Guido, die de rol van Sjoerd speelt, heeft een andere kijk. Voor hem zou het mooi zijn als Jack terug komt. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zijn broer en zus weer herenigd. Maar wat heeft Wiet vervolgens te maken met de moeder van haar zus Sjors (Inge Schrama)? Voor Guido staat het vast en moet het Jack worden.

Gaby Blaaser, oftewel Sacha, wil graag dat Pim in GTST schittert. De vriend van Pip is een onbekende voor GTST. Dat hij zijn geliefde nu komt ophalen zou een mooi einde zijn voor de verhaallijn van Wiet. Maar wil de kijker ook dat Wiet er op een ''normale'' manier Meerdijk verlaat?

De tussenstand die GTST zelf bekend gemaakt heeft, laat zien dat het een strijd is tussen Jack en Zeger. De meeste kijkers willen dus dat het einde van Wiet spannend tot zeer spannend wordt. Als Zeger inderdaad terugkomt, kan dit wellicht grote gevolgen gaan hebben op de komende zomer-cliffhanger....

Wat er nu daadwerkelijk gekozen gaat worden kan de kijker binnenkort gaan zien. Alles is ook terug te vinden op de website van GTST. Stemmen kan nog slechts één dag. Het wordt een spannend moment voor Wiet als ook voor GTST. Niet eerder gaf GTST de regie over een personage in handen van de kijkers. Wie weet gaat de soap dit vaker doen in de toekomst.

Goede Tijden, Slecht Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4. 

Bekijk GTST terug via TVblik.