NPO biedt Penoza en Flikken Rotterdam aan met audiodescriptie

NPO biedt Penoza en Flikken Rotterdam aan met audiodescriptie

Geschreven door Pieter Jongsma

Dit najaar zendt de NPO de nieuwe seizoenen van de dramaseries Penoza en Flikken Rotterdam uit met audiodescriptie. Audiodescriptie biedt de visueel beperkte kijker de kans om ook tv-programma's te volgen waar weinig (of niet) wordt gesproken, maar waar wel veel in beeld gebeurt.

Eerder werden bij de NPO Boer Zoekt Vrouw Internationaal, de series Tessa en Alleen op de wereld en de nieuwe Nederlandse films op NPO 3 (voorheen Telefilms) al met audiodescriptie aangeboden.  Het laatste seizoen van Penoza wordt is vanaf 27 augustus te zien op NPO 3 en Flikken Rotterdam start 15 september op NPO 1.

"Met het aanbieden van audiodescriptie bij de succesvolle dramaseries Penoza en Flikken Rotterdam, draagt de NPO bij aan haar doelstelling om de programma's toegankelijk te maken voor alle Nederlanders, ook voor blinden en slechtzienden. Het is de wens van de NPO om in de toekomst nog meer programma's aan te bieden met audiodescriptie.", aldus Jurgen Lentz van NPO Access Services, de afdeling die programma's toegankelijk maakt voor iedereen; met ondertiteling, gesproken ondertiteling, gebarentolken en audiodescriptie.

Bekijk Flikken Rotterdam op TVblik.nl/flikken-rotterdam

Foto: AVROTROS