NPO3 zendt Queer Amsterdam uit tijdens Pride 2017

NPO3 zendt Queer Amsterdam uit tijdens Pride 2017

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

BNN komt tijdens de Pride 2017 met de serie Queer Amsterdam. In deze tiendelige fictieserie dat gaat over een groep vrienden die zichzelf als queer identifeert. De term queer zegt namelijk vooral: je hoeft niet te kiezen. En op die manier wordt korte metten gemaakt met het traditionele hokjesdenken.

Maakster Dorien Rozing is blij: "Tof om te zien dat tijdens Pride 2017 niet alleen de Amsterdamse grachten roze kleuren, maar programmering bij de NPO. Het is belangrijk dat een serie als deze niet alleen online te vinden is maar ook bij de NPO online en op televisie."

"Dit haalt de thematiek uit de niche waarmee je een publiek bereikt dat er niet al actief naar op zoek was, maar er per ongeluk langs zapt en, hopelijk, blijft hangen. En dan kunnen we 's flink tegen die hokjes gaan schoppen!"

Queer Amsterdam is van origine een webserie op het YouTube-kanaal van BNN. De serie bestaat uit negen afleveringen die allemaal rond de zes minuten duren. Tijdens de Pride 2017 worden ze allemaal achter elkaar uitgezonden op televisie. Tijdens de serie wordt per aflevering kennis gemaakt met interessante personages die stuk voor stuk een bijdrage leveren aan nieuwe inzichten in de LHBTQ-gemeenschap.

Bekijk de Pride 2017 op TVblik.nl/amsterdam-gay-pride-2015-canal-parade

Queer Amsterdam is maandag 31 juli om 23.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Foto: BNNVARA