Marieke Elsinga naar RTL Boulevard

Marieke Elsinga naar RTL Boulevard

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Marieke Elsinga gaat definitief stoppen als sidekick van RTL Late Night. Dat heeft Elsinga zelf bevestigd in RTL Boulevard. Marieke gaat aan de slag voor RTL Boulevard waar ze reportages gaat maken.

De reden van het vertrek is door Elsinga een aantal maanden geleden zelf gemaakt. "Na een fantastisch jaar bij RTL Late Night ga ik met veel vertrouwen de toekomst in bij RTL Boulevard. Mijn beslissing te stoppen komt voort uit de wens een programma te maken waarin ik echt op pad kan, mensen kan ontmoeten en mezelf op dit gebied door kan ontwikkelen”, aldus Marieke.

Gisteren meldde het AD al dat Elsinga zou vertrekken bij RTL Late Night. RTL en Marieke hielden toen nog haar lippen stijf op elkaar. Het AD wist toen ook te melden dat ze voor RTL andere tv-klussen zou gaan doen. RTL denkt na op welke wijze de plek van Marieke word ingevuld bij RTL Late Night.

Ook gingen er geruchten dat ze mogelijk de ochtendshow van Qmusic zou gaan presenteren met Mattie Valk. Deze werden later ontkracht. Marieke Elsinga is sinds augustus 2016 te zien als sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night ze volgde daarmee Luuk Ikink op. Daarvoor was ze werkzaam bij Qmusic, NH nieuws en AT5.

Foto: RTL / William Rutten