Showbizznetwork interviewt: Marieke Elsinga

Showbizznetwork interviewt: Marieke Elsinga

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Marieke Elsinga : ''Ik droom veel, maar houd die dromen nog even voor mijzelf….''

Marieke Elsinga is een dj bij Q-music. Zij is via het Q-college bij de radiozender terecht gekomen. In maart 2015 werkt Marieke alweer twee jaar bij Q-music.

Marieke maakt haar programma op vrijdag, zaterdag en zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur. Ook in de nacht van donderdag op vrijdag is Marieke te horen tussen 00.00 uur en 03.00 uur. Daarnaast is ze ook iedere maandagochtend te horen als verslaggever bij Mattie&Wietze.

Hoe vind je het om bij Q-music te werken, vroeg Showbizznetwork. ''Q-music is  een ontzettend leuk bedrijf om bij te werken'', begint Marieke. Ze vervolgt ''Q is positief en straalt energie uit''. Dat merk je niet alleen aan het soort radio dat we maken, maar ook aan de mensen die er werken en de luisteraars die we hebben. ''Het is er altijd gezellig en in de weekenden zijn we met een klein clubje'' zei Marieke als slot nog. Marieke voelt zich thuis bij Q.

Wat is je relatie met muziek en waar komt je liefde voor muziek vandaan? ''Ik luister veel muziek, dat deden we vroeger thuis al''. ''Ook al hoefde ik maar 5 minuten te fietsen naar school, ik vertrok nooit zonder discman'' vervolgde Marieke haar antwoord. Het kwam dan ook regelmatig voor dat ze te laat op school was, omdat halverwege de weg naar school de cd oversloeg.

Nog voor de discman nam Marieke al vaak bandjes op, zowel met muziek als leuke gesprekken met haar vriendinnen. Muziek kan als geen ander emoties terughalen. Om die reden is Marieke een paar jaar geleden begonnen met het opschrijven van de muziek die ze veel beluisterd. ''Zo kan ik later perfect het gevoel van die tijd terughalen, simpelweg door het nummer op te zetten''.

Bepaal jij zelf welke muziek je draait bij Q? ''Wat wij draaien bij Q-music wordt eigenlijk door de luisteraar bepaald''. Via luisteronderzoeken weten wij wat zij leuk vinden. ''Combineer dat met nieuwe muziek en classics en je krijgt een hele leuke mix'' vervolgde Marieke haar antwoord. Wat er gedraaid wordt bij Q-music wordt vooraf ingepland door de muziekafdeling. ''Ik overleg mijn specifieke muziekwensen met de muziekplanner, samen kijken we of we hier en daar nog wat moeten schuiven''.

Naast Q-dj heeft Marieke ook nog andere werkzaamheden. Zo is ze actief als voice-over en dagvoorzitter. Dit is volgens Marieke prima te combineren met haar baan als radio DJ.  Het sterkte punt van haar als DJ bij Q-music is dat ze enthousiast is. Ze maakt met veel plezier radio bij Q-music, wat duidelijk overkomt bij de luisteraars.

Het succes van Q-music is volgens Marieke in het motto van Q; 365 dagen per jaar plezier bij de luisteraar brengen. Dat doen we op een positieve manier, met de dj's die 'echt' zijn. ''Kijk bijvoorbeeld naar de manier waarop we al 5 jaar het Q-hotel succesvol neerzetten''. Luisteraars, artiesten en dj's komen allemaal samen op 1 plek en iedereen kan met elkaar kletsen. ''Q-Music staat tussen de luisteraars en niet er boven'', aldus een enthousiaste Marieke.

Als Marieke ooit een duo-programma zou mogen doen bij Q dan zou dat graag willen doen met Kai Merckx. Dit antwoord is wel lastig te geven. ''want goed kunnen opschieten hoeft niet perse te betekenen dat je ook goed klikt in de studio''. Over Kai zegt Marieke ''we denken over veel dingen hetzelfde, maar zijn ook heel verschillend, dat heb je nodig denk ik''.

Ambities heeft Marieke ook. In de toekomst zou ze, naast radio, ook televisie werk willen doen. Ook schrijven is iets waar ze erg van houdt. ''Wie weet wat de toekomst brengt, eerst maar eens meters maken in de radiowereld'' aldus een ambitieuze Marieke. Daar valt voor haar nog ontzettend veel in de leren. Een zangcarrière ziet ze nog niet echt zitten.

Over vijf jaar hoopt Marieke dat haar dromen uitkomen. Wat haar dromen precies zijn, houdt ze nog even voor zichzelf. Showbizznetwork zal dit zeker blijven volgen. Wat de luisteraars absoluut nog moeten weten over haar is, dat ze gek is op kapucijners met spek.

Marieke Elsinga hoor je iedere vrijdag, zaterdag en zondagavond tussen 21.00 en 00.00 uur en in de nacht van donderdag op vrijdag tussen 00.00 en 03.00 uur bij Q-music. 

Dit is het tweede interview dat Showbizznetwork heeft gehouden. Showbizznetwork bedankt Marieke Elsinga voor haar medewerking en haar antwoorden. Volgende week opnieuw een interview met een dj van Q-music, wie dit is blijft nog even geheim.