Sandra Schuurhof presenteert cold case-programma

Sandra Schuurhof presenteert cold case-programma

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 komt vanaf oktober met een programma waarin cold cases onder de aandacht worden gebracht. In Cold Case: Dader Gezocht brengt presentatrice Sandra Schuurhof wekelijks met de politie een cold case onder de aandacht, met als doel om deze oud moorzaak met de kijkers alsnog op te lossen.

Hart van Nederland-presentatrice Sandra Schuurhof praat in de studio met woordvoerders van de coldcaseteams. Ook vertelt politiewoordvoerder Bernhard Jens wekelijks het verhaal van de case, terwijl het werk van het coldcaseteam wordt gevolgd met behulp van reportages, reconstructies en tests.

Cold Case: Dader Gezocht stelt elke week een onopgeloste moordzaak centraal. Met de kennis van nu wordt elk bewijsstuk of spoor opnieuw bekeken. Dankzij moderne technieken kunnen oude aanwijzingen tot nieuwe doorbraken leiden. De kijker kijkt mee met onderzoeken die normaal achter gesloten deuren plaatsvinden.

Familiezender SBS6 brengt dit najaar ook Vermist terug op televisie. In het nieuwe opsporingsprogramma Team Vermissingen, dat wordt gemaakt door de makers van het voormalige NPO 1-programma Vermist, gaat de commerciële tv-zender met tips van kijkers opzoek naar vermiste mensen.

Het 6-delige Cold Case: Dader Gezocht is vanaf zondag 1 oktober te zien op SBS6.

Foto: SBS6