Onbekende Nederlanders nu ook in De Slimste Mens

Onbekende Nederlanders nu ook in De Slimste Mens

Geschreven door Sebastiaan Boers

De succesvolle kennisquiz, De Slimste Mens, verwelkomt binnenkort ook onbekende Nederlanders. Vanaf nu maken de kijkers kans op een plek in de televisie-uitzending van deze kennisquiz. In De Slimste Mens: de slimsten vs de rest! gaan de kijkers thuis de strijd met elkaar aan.

Omdat het tiende seizoen van De Slimste Mens te zien is, zal KRO-NCRV een speciale, feestelijke, jubileum-editie gaan uitzenden. In deze extra afleveringen zullen de allerslimsten van de afgelopen tien seizoenen het opnemen tegen mensen die denken slimmer te zijn. 

Door de kennisquiz zelf te spelen, maken de kijkers kans op deel te nemen aan deze speciale editie op televisie. De kennisquiz is mede afhankelijk van een puzzel en van de finale waar geen goed of fout antwoord wordt weggeven. De kijkers worden geselecteerd op basis van de scores uit de puzzels en hun eigen creativiteit bij de finalevragen.

De kijkers moeten wel op een aantal dingen letten. Zo stopt de kennisquiz op 10 september. Daarna kan de kijker niet meer meedoen. De televisieopnames vinden plaats op 28 en 29 oktober. Deze test is persoonsgebonden en kan ook maar één keer gespeeld worden. In totaal duurt een test 15 minuten. In deze 15 minuten moet de kijker laten zien wat hij kan.

Aan de hand van de antwoorden wordt er gekeken wie er slim genoeg is. Dan mogen zij het daadwerkelijk gaan opnemen tegen de winnaars uit de eerste seizoenen. Wanneer deze speciale, jubileum-aflevering te zien zal zijn, is nog niet bekend.

De zomer-editie van De Slimste Mens is een enorm succes. Iedere werkdag weet de kennisquiz meer dan één miljoen mensen te bereiken. Volgende week is de finaleweek te zien. Dan zijn de beste spelers van het huidige seizoen opnieuw te zien. Op vrijdagavond 1 september is de finale van De Slimste Mens te zien. Dan zal duidelijk worden wie de opvolger wordt van Klaas Dijkhoff, de winnaar van de winter-editie.

De Slimste Mens is iedere werkdag om 20.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV / Stijn Ghijsen