Nieuwe tv-seizoen van start bij SBS6

Nieuwe tv-seizoen van start bij SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 trapt vanavond het nieuwe tv-seizoen af. Terwijl de NPO en RTL volgende week pas uit hun zomerslaap ontwaken, begint SBS6 vanavond al aan het nieuwe tv-seizoen. De vertrouwde titels Dokter Tinus en Mr. Frank Visser doet uitspraak trappen het nieuwe tv-seizoen vanavond af.

Maar het nieuwe tv-seizoen start bij SBS6 vanavond eigenlijk al om 18:25 uur, met de terugkeer van het tv-programma Huizenjacht. Vanavond start na vijf jaar een gloednieuw seizoen van het woonprogramma met onder andere Kees Tol, Airen Mylene en Viktor Brand als presentatoren.

Maandag

Elke week begint bij SBS6 met een nieuwe aflevering van de serie Dokter Tinus. In het nieuwe seizoen staat de vraag centraal hoe de dokter weer gelukkig kan worden nu zijn zoon en vrouw zijn vertrokken. De dorpelingen helpen cupido uiteraard graag, waardoor al snel bijzondere situaties ontstaan.

Om 21:30 uur is mr. Frank Visser er weer. In een nieuw seizoen van Mr. Frank Visser doet uitspraak lost mr. Frank Visser samen met Viktor Brand hoogoplopende kwesties en conflicten op voor de gewone man en vrouw in Nederland. Mr. Visser en Viktor doen er alles aan om conflicten op te lossen.

Dinsdag

De dinsdagavond is het terrein van voormalig RTL4-gezichten Winston Gerschtanowitz en Irene Moors. Morgen begint Winston aan zijn nieuwe programma Mensenkennis. In deze nieuwe humoristische spelshow test Winston Gerschtanowitz de mensenkennis van verschillende bekende Nederlanders.

Daarna presenteert Irene de gloednieuwe quiz De Perfecte Vraag. In deze quiz hoef je als kandidaat geen enkele vraag te beantwoorden. De kandidaten is namelijk zelf de quizmaster en moet zelf een vraag bedenken én aan 100 mensen stellen. Natuurlijk valt er ook in deze quiz veel geld en leuke prijzen te winnen.

Woensdag

Vanaf woensdag is iedere week om 20:30 uur de nieuwe realityserie Steenrijk, Straatarm te zien. In het programma ruilen iedere week een rijk en een arm gezin voor een week ruilen van huis, weekbudget en dus leven. Hoe reageren de gezinnen op de ineens drastisch veranderende leefomstandigheden?

Na Steenrijk, Straatarm is het tijd voor de nieuwe talentenjacht Designdroom, waarin zes aspirant interieurdesigners strijden om de felbegeerde titel ‘Beste interieurdesigner van Nederland’. In een spannende afvalrace zetten zij alles op alles om de mooiste en meest praktische interieurs te ontwerpen.

Donderdag

Ook komend najaar is de donderdagavond de vaste crimeavond van SBS6. Maar voordat de familiezender start aan een nieuw seizoen van NCIS: New Orleans, is aanstaande donderdag de documentaire ‘Diana: de people’s princess’, over de week na het overlijden van prinses Diana, te zien.

Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van prins Charles om het leven kwam bij een auto-ongeluk in Parijs en dat is voor veel tv-zenders de aanleiding om documentaires uit te zenden over de prinses. SBS6 zendt donderdag een documentaire van de BBC uit.

Vrijdag

Volkszanger André Hazes maakt vrijdag zijn debuut als realityster in zijn eigen soap Ik haal alles uit het leven. De zanger scoort hit na hit en ook privé gaat alles goed. De kijker krijgt een beeld van het drukke maar zeker ook heel gezellige leven van André, zijn vriendin Monique en de kleine André jr.

Om 21:30 uur begint Viktor Brand aan de zoektocht naar de nieuwe boswachter van Texel. In Boswachter Gezocht nemen 10 natuurliefhebbers het tegen elkaar op in een strijd om een baan als boswachter op Texel. In acht weken tijd wordt bekeken wie het beste in staat is om de natuur te beschermen.

Zaterdag

Jeroen van der Boom staat er komend tv-seizoen op de zaterdagavond weer alleen voor. Een jaar geleden werd Sylvie Meis tijdens de najaarspresentatie nog gepresenteerd als hét nieuwe gezicht van SBS6, maar het komende seizoen van het tv-programma Wedden dat ik het kan presenteert Van der Boom alleen.

In het programma wordt geen fysieke of mentale uitdaging geschuwd. Ook in het nieuwe seizoen tonen verschillende kandidaten met een bijzonder talent hun unieke prestatie met indrukwekkende stunts. Vorig jaar trok Wedden dat ik het kan op de zaterdagavond wekelijks zo’n 500.000 kijkers op SBS6.

Zondag

Iedere week wordt afgesloten met De Meldkamer en Undercover in Nederland. In De Meldkamer krijgt de kijker een blik in de wereld van 112-meldingen en het afhandelen van deze indringende incidenten door de politie. Met behulp van getuigen en cameratoezicht maakt de politie jacht op de criminelen.

Programmamaker Alberto Stegeman begon vorige week al aan een nieuw seizoen van Undercover in Nederland. In dit seizoen duiken Alberto en zijn team onder meer in de wereld van illegale prostitutie en nep mediums. Ook in de nieuwe reeks zorgen de verborgen camera’s voor opzienbarende beelden.

Concurrent RTL4 begint aanstaande zaterdag aan het nieuwe tv-seizoen met de start van het nieuwe programma Kroongetuige. De Publieke Omroep (NPO) presenteert vandaag aan de pers haar plannen voor het nieuwe seizoen en begint volgende week met een scala aan nieuwe en vertrouwde programma’s.

Foto's: SBS / Bewerking Showbizznetwork