Ruim 800.000 kijkers voor ‘Diana: Onze Moeder’

Ruim 800.000 kijkers voor ‘Diana: Onze Moeder’

Geschreven door Daniël Schalk

De veelbesproken documentaire ‘Diana: Onze Moeder’ trok zondagavond 842.000 kijkers op RTL4. In de 65 minuten durende documentaire praten haar zoons, de prinsen William en Harry, bijna twintig jaar na het overlijden van Diana Spencer openhartig en vol trots over het leven van hun moeder.

Op donderdag 31 augustus is het twintig jaar geleden dat de ex-vrouw van troonopvolger prins Charles om het leven kwam bij een auto-ongeluk in de Almatunnel in Parijs. Het marktaandeel van de documentaire ‘Diana: Onze Moeder’ komt voor de commerciële familiezender uit op 15,1 procent.

Prins William en prins Harry vertellen in de documentaire onder meer over de bijzondere momenten uit hun kindertijd, over het liefdadigheidswerk van hun moeder en over haar bijdrage aan ontwikkelingshulp. Naast haar zoons komen ook andere sleutelfiguren uit het leven van prinses Diana aan het woord.

Na de documentaire ‘Diana: Onze Moeder’ werd ook de documentaire ‘De Laatste 100 Dagen Van Diana’, die op maandag 14 augustus al te zien was op RTL8, uitgezonden op RTL4. Deze documentaire trok om 21:30 uur 790.000 kijkers op RTL4, goed voor 16,1 procent marktaandeel.

Foto: RTL