RTL4 start nieuwe tv-seizoen met Kroongetuige

RTL4 start nieuwe tv-seizoen met Kroongetuige

Geschreven door Daniël Schalk

RTL4 begint vanavond aan het nieuwe tv-seizoen. De familiezender trapt het nieuwe tv-seizoen meteen goed af met de start van een nieuw seizoen van Dance Dance Dance en het nieuwe programma Kroongetuige, waarin bekende Nederlanders een moord moeten onderzoeken.

SBS6, die afgelopen maandag al aan het nieuwe tv-seizoen begon, had de afgelopen week vrij spel, maar zal het vanavond niet makkelijk krijgen. In het nieuwe seizoen van Dance Dance Dance gaan opnieuw vijf koppels met BN’ers de strijd met elkaar aan door videoclips na te dansen.

Maandag

De maandagavond blijft het terrein van Helemaal Het Einde. Sinds het begin van 2017 is bij RTL4 te volgen hoe drie gezinnen huis en haard achterlaten om in het Zuid-Amerikaanse Chili aan een nieuw en compleet ander leven te gaan bouwen. Ook dit najaar is Helemaal Het Einde te zien bij de tv-zender.

Johnny de Mol gaat dit najaar weer op reis met bekende Nederlanders in zijn nieuwe programma Johnny Into The Wild. Vier jaar na het einde van Waar is de Mol? gaat de presentator weer op reis met BN’ers. In Johnny Into The Wild bezoekt Johnny iedere week samen met een BN’ers een oude stam.

Dinsdag

Ook John van den Heuvel kan dit najaar niet ontbreken bij RTL4. In het tweede seizoen van zijn tv-programma Vermoord In Het Buitenland helpt John wederom nabestaanden van een Nederlander die is vermoord buiten onze landsgrenzen. Van den Heuvel probeert duidelijkheid te krijgen in de zaak.

Angela Groothuizen volgt dit najaar voor het nieuwe programma Spreekrecht mensen die de pijnlijke confrontatie aangaan met verdachte(n) en hun hart luchten tijdens dit belangrijke moment in hun leven. De presentatrice volgt iedere stap die gezet wordt in het proces naar die ene grote dag: De uitspraak.

Woensdag

The Story Of My Life krijgt dit najaar een volledig seizoen. Na de succesvolle pilot-uitzending met Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder keert Linda de Mol terug met The Story Of My Life. Dit seizoen krijgen onder meer André Hazes en zijn vriendin Monique de kans om in hun toekomst te kijken.

Ook Met Open Armen keert in het nieuwe tv-seizoen van RTL4 terug op televisie. In het nieuwe seizoen van het programma volgt presentatrice Natasja Froger wederom stellen met een kinderwens, maar die zijn aangewezen op adoptie. Natasja laat zien wat er allemaal komt kijken bij een adoptie.

Donderdag

Gerard Joling en Gordon zijn vanaf aanstaande donderdag weer terug op RTL4 met een nieuw hulpprogramma. In het nieuwe programma Geer & Goor Stevig Gebouwd, de opvolger van Geer & Goor Zoeken Een Hobby, helpen Geer en Goor bij de bouw of verbouwing van een tehuis voor ouderen.

Later dit najaar komt RTL4 na Geer & Goor Stevig Gebouwd met het nieuwe tv-programma Een Goed Stel Hersens, waar momenteel nog weinig over bekend is. Aanstaande donderdag, 7 september, herhaalt RTL4 na het programma van Gerard en Gordon het zaterdagavondprogramma Kroongetuige.

Vrijdag

De vrijdagavond van RTL4 bestaat uit Little Big Stars en The Big Music Quiz. Najib Amhali trapt de vrijdagavond af met zijn eerste amusementsshow Little Big Stars. In het programma stelen kinderen de show met een bijzonder talent of uitgesproken passie. Er is geen jury of afvalronde, iedereen is namelijk een winnaar.

Daarna presenteert Humberto Tan de nieuwe muziekquiz The Big Music Quiz. Onder leiding van de presentator van RTL Late Night nemen acht bekende Nederlanders het in teamverband én individueel tegen elkaar. Via de RTL XL app kan de kijker live meespelen met de deelnemers in de studio.

Zaterdag

De nieuwe zaterdagavond van RTL4 gaat vanavond, 2 september, al van start. In het derde seizoen van Dance Dance Dance gaan onder meer GTST-sterren Toprak Yalçiner en Stijn Fransen en Shownieuws-collega’s Renate Gerschtanowitz en Koos van Plateringen de strijd op de dansvloer met elkaar aan.

Om 22:00 uur begint het nieuwe tv-programma Kroongetuige, waarmee Penoza-actrice Monic Hendrickx haar presentatiedebuut maakt. Negen bekende Nederlanders kruipen in de huid van rechercheur en proberen de fictieve moord die is gepleegd in het Zweedse dorpje Öregrund op te lossen.

Zondag

De nieuwe zondagavond begint pas een week later. Op zondag 10 september start een nieuw seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht met Linda de Mol en de nieuwe dramaserie Meisje van Plezier, met Flikken Maastricht-actrice Angela Schijf in de hoofdrol en naar een idee van actrice Halina Reijn.

Op zondag 3 september zendt RTL4 een registratie van de tweede editie van GABBERS uit. Voor het tweede jaar op rij staan comedians Guido Weijers, Jandino Asporaat, Roué Verveer en Philippe Geubels samen in de Ziggo Dome in Amsterdam met dé comedyshow van het jaar, ditmaal in tropische sferen.

Foto’s: Olivier Thijssen, Roy Beusker / Bewerking Showbizznetwork