Kassa gaat weer van start

Kassa gaat weer van start

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het consumentenprogramma van BNNVARA, Kassa, is terug. Wederom onderzoekt presentatrice Brecht van Hulten weer verschillende consumentenproblemen. Aan de hand van reportages, testen en allerlei onderzoeken brengt Kassa verschillende problemen in kaart. Daarna gaat Kassa over tot een oplossing. Soms is er ook een confrontatie tussen Brecht en bedrijven.

Een bekend en populair item is toch wel de Belbus. Opnieuw zal Amber deze speciale bus besturen. Dit seizoen heeft Kassa een geheel vernieuwde Belbus. Vooral Amber was hier heel enthousiast over, bleek uit een filmpje op het Instagram account van Kassa. De Belbus werd vorig seizoen vaak ingeschakeld. 

Zo bezocht Amber vaak bedrijven die het niet zo nauw namen met de consument. Zo was daar een fietsenwinkel die een klacht van een consument niet serieus nam. Gelukkig voor de consument nam Amber de klacht wel serieus. Na het bezoek van de Belbus, werd het probleem wel opgelost.

Kassa is één van de populairste consumentenprogramma's van de publieke omroep. Zo kijken er gemiddeld één miljoen mensen. Daarmee wint Kassa met gemak de kijkcijferstrijd van de vooravond. De concurrentie zal vanaf vanavond ook bestaan uit RTL Boulevard, die vanaf vanavond ook in het weekend te zien is.

Naast Kassa zijn er nog meer vertrouwde programma's terug op televisie. Zo start er op NPO 2 weer een nieuw seizoen van Nederland zingt (18.55 uur EO). Daarna zal het nieuwe seizoen van Blauw bloed weer te zien zijn. Dit royaltyprogramma is weer iedere zaterdagavond om 19.25 uur te zien bij de EO.

Kassa is iedere zaterdagavond om 19.05 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: Jacqueline de Haas