NPO2 met documentaire over Geert Wilders

NPO2 met documentaire over Geert Wilders

Geschreven door Pieter Jongsma

De NTR komt op woensdag 11 oktober met de exclusieve documentaire over politiek leider Geert Wilders. De documentaire die gisteren in premiere ging op zender Viceland trok 26.000 kijkers.

In de documentaire Wilders volgt de Amerikaanse regisseur Stephen Morse PVV voorman Geert Wilders in de aanloop naar de Tweede Kamer verkiezingen dit jaar. De filmploeg kreeg vier maanden exclusieve toegang tot de politicus, die al 12 jaar lang 24 uur per dag beveiligd wordt in verband met reële doodsbedreigingen.

Na de overwinning van Trump in de Verenigde Staten en Brexit in de UK, waren de ogen van de wereld gericht op ons land. In de aanloop naar de verkiezingen werd er rekening mee gehouden dat ook hier een populistische partij de winst zou opstrijken.

Voor filmmaker Stephen Morse reden genoeg om Geert Wilders in aanloop naar 15 maart te benaderen voor een documentaire. Waar de meeste media van Wilders 'nee' te horen krijgen, mocht Morse de PVV leider langere tijd van dichtbij volgen.

In de film zien we Geert Wilders veelvuldig aan het woord. Hij maakt grapjes, vertelt persoonlijke anekdotes over z'n poezen, z'n jeugd en z'n huwelijk.

De documentaire Wilders is woensdag 11 oktober om 22.55 uur te zien op NPO 2