Renzo Veenstra nieuwe hoofdredacteur Omroep Brabant

Renzo Veenstra nieuwe hoofdredacteur Omroep Brabant

Geschreven door Pieter Jongsma

Renzo Veenstra wordt de nieuwe hoofdredacteur van Omroep Brabant. Hij start op 1 november. Veenstra volgt Henk Lemckert als hoofdredacteur op.

Renzo Veenstra (46) was vanaf 2011 hoofdredacteur bij Omroep West in Den Haag. Daarvoor was hij eindredacteur bij het tv-programma Kassa, was hij te horen op Radio 2 en bij Radio538, werkte hij als verslaggever bij Tros Radar, 2Vandaag en bij het ANP.

Veenstra volgt als hoofdredacteur Henk Lemckert op. Die is nu nog gecombineerd directeur en hoofdredacteur van Omroep Brabant maar zal na de bestuurlijke fusie van Omroep Brabant met L1 directeur van de nieuwe organisatie worden.

Veenstra heeft bij Omroep West grote ontwikkelingen bewerkstelligd met name op het online domein. "Van een traditioneel mediabedrijf naar een bedrijf waar online en social een volwassen positie innemen", aldus Veenstra.

Omroep Brabant kiest ervoor om Veenstra's kennis te gebruiken om de omroep nog verder uit te bouwen als multimediaal merk. Ook Veenstra heeft daar zin in. "Ik zie er erg naar uit om leiding te mogen geven aan zo'n volwassen, professionele en moderne omroep, in dit prachtige deel van Nederland."