Omroep Brabant verwijdert logo's van bedrijfswagens
Bron: Omroep Brabant

Omroep Brabant verwijdert logo's van bedrijfswagens

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Omroep Brabant verwijdert alle logo's en stickers van haar bedrijfswagens. De reden daarvoor is de aanhoudende bedreigingen aan het adres van medewerkers van de regionale omroep. 

"Wat al een tijd regelmatig gebeurt, is dat verslaggevers en cameramensen in bedreigende situaties naar de auto lopen om een veilige haven te zoeken. De auto is dat nu niet meer. Het klinkt overdreven, maar die is door de herkenbaarheid juist een soort schietschijf geworden. Dus kiezen we voor de veiligheid voor onze mensen", laat hoofdredacteur Renzo Veenstra weten.

De plopkappen blijven herkenbaar maar dat is ook het enige. Bij het grootste deel van het wagenpark zijn de stickers er al af. Volgens de hoofdredacteur is het een triest dieptepunt.

Eerder haalde de NOS al alle logo's van haar satellietwagens af, ook vanwege aanhoudende bedreigingen. "De journalistiek ligt onder vuur van mensen en groeperingen die alleen hun eigen wereld willen terugzien, elk ander perspectief onmogelijk proberen te maken en daarmee de persvrijheid aantasten.", zo liet hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff destijds weten.