Mob Wives Chicago als Maffia Vrouwen bij RTL 5

Mob Wives Chicago als Maffia Vrouwen bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma

Renee, Nora, Pia, Christina en Leah hebben twee dingen gemeen: ze wonen in Chicago én ze komen uit een maffiafamilie. Dat een leven met de mob op de achtergrond allesbehalve saai is, is vanaf vanavond te zien bij RTL 5 in de Amerikaanse realityserie ‘Maffia Vrouwen’.

 

De vijf vrouwen proberen allemaal een veilig leven op te bouwen voor zichzelf en hun gezin, maar ontsnappen uit het verleden blijkt moeilijk. Renee werd na de dood van haar vader opgevoed door haar oom ‘Big John’ Fecarotta, die haar mentor en beste vriend was. ‘Big John’ overleed enkele jaren geleden nadat hij door zijn beste vriend in de rug werd geschoten.

Toch houdt Renee zich nog steeds aan de ‘codes’ van de maffia: neem geheimen mee tot in het graf en houd je afzijdig van verraders. Het is mede door deze strenge leefregels dat Renee een hekel heeft aan collega-maffiavrouw Pia, wier vader een ‘rat’ is. Deze voormalige politieagent koos voor de maffia, maar toen hij een gevangenisstraf riskeerde, besloten hij te praten in ruil voor bescherming. Pia vindt dit onbegrijpelijk, mede omdat zij nu door het leven gaat als ‘dochter van een rat’. Als singlemoeder verdient Pia haar geld in een stripclub. Haar vriendin Nora snapt dit niet en vraagt zich af waarom Pia zich zo verlaagt. Nora ‘ik dronk al Dom Pérignon op mijn vijfde’ is de dochter van een vermeende hitman, van wie zelfs wordt gefluisterd dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Marilyn Monroe. Na zijn dood in 2008 is hij door de overheid begraven voordat de familie zijn begrafenis zelf kon regelen. Nora heeft een tijd in Florida gewoond, maar keert nu terug naar Chicago om er voor eens en altijd achter te komen waar het lichaam van haar vader is. Ook Christina moet dealen met de maffialoopbaan van haar vader, al koos hij er na talloze delicten én gevangenisstraffen voor om straight door het leven te gaan. Christina heeft een dochter van negen jaar en wil haar wél een onbezorgde jeugd geven. Dat is dan ook de reden waarom ze haar nog niet heeft verteld dat zij en haar man gaan scheiden. Tot de tijd daar rijp voor is, doet ze daarom of ze nog steeds eenhappy family zijn. Leah tenslotte wist nooit precies wat haar vader voor de kost deed. Hij kon de deur uit stappen in een net pak, om dagen later in oude kleren terug te keren. Inmiddels is daddy met pensioen en is het zijn missie om zijn dochter te beschermen.

 

In de eerste aflevering van ‘Maffia Vrouwen’ is te zien dat Nora het tijd vindt voor een girls night out. Maar wat een gezellige avond moet worden, eindigt in een bitch fight tussen Pia en Christina. Daarnaast krijgt Renee te horen dat haar ex, die een gevangenisstraf wegens moord uitzit, na lange tijd hun dochters weer wil ontmoeten.

 

‘Maffia Vrouwen’: Uitzending RTL 5, vanaf dinsdag 28 mei wekelijks tussen 21.30 uur en 22.30 uur.