Angela Schijf wint opnieuw prijs voor beste actrice

Angela Schijf wint opnieuw prijs voor beste actrice

Geschreven door Pieter Jongsma

Angela Schijf en Jeroen van Koningsbrugge hebben tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur en actrice gewonnen. Dit nieuws werd donderdagavond bekend tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live.

De actrice, bekend van Flikken Maastricht (AVROTROS) en Meisje van plezier (RTL 4), wist te winnen van Elise Schaap en Isa Hoes. Vooral met de laatste serie, Meisje van plezier, scoort Schijf veel kijkers op de zondagavond. Zelf hoopte Schijf dat zij de prijs won voor die serie.

De acteur, bekend van onder andere Riphagen, Smeris en Draadstaal, wist te winnen van GTST-acteur Erik de Vogel en van Thom Hoffman. Naast acteren is Van Koningsbrugge ook te zien in programma's als Ik hou van Holland en Beste kijkers. In beide programma's is hij te zien als teamcaptain. Bij SBS6 was Van Koningsbrugge te zien in programma's als Bijdehandjes en Lekker Nederlands!

Vorig jaar won Schijf de prijs voor beste actrice en Hoffman voor beste acteur. Vorig jaar waren Achmed Akkabi, Victor Reinier, Monic Hendrickx en Isa Hoes genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor beste acteur en actrice.

Sinds 2016 heeft Televizier een nieuwe categorie in het leven geroepen die acteurs in het zonnetje zetten.

Foto: AVROTROS