Angela Schijf het theater in met klassieke muziek

Angela Schijf het theater in met klassieke muziek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Actrice Angela Schijf (37) gaat komend seizoen het theater in met een nieuwe theatervoorstelling vol klassieke muziek. Met de show '4 jaargetijden met Angela Schrijf'' wilt ze vooral klassieke muziek (met name van Antonio Vivaldi) over het voetlicht brengen. Samen met Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch maakt Schijf de voorstelling.

In ‘4 Jaargetijden met Angela Schijf’ nemen de Flikken Maastricht-actrice en het Vivaldi Consort jong en oud mee door de verschillende seizoenen. Ze doet dat samen met orkest Vivaldi Consort en kinderboekenauteur Imme Dros, die zestien Zilveren Griffels won.

Schijf verheugd zich enorm. “Voor mij is live gespeelde klassieke muziek het mooiste wat er is. Er gaan werelden voor je open, je wordt meegevoerd op een reis vol emoties en fantasie. Dat is ook waar ik me nu weer het meest op verheug”, aldus Schijf.

“Dat ik samen met een groep fantastische musici op het toneel sta, dat de muziek van Vivaldi live gespeeld wordt, dat we jong en oud de vibraties van de instrumenten laten voelen. Dat is zo’n mooie ervaring, die kun je alleen in het theater beleven”, voegde ze ook nog toe.

Foto: William Rutten