Eerste headliner Pinkpop 2018 bekend

Eerste headliner Pinkpop 2018 bekend

Geschreven door

De Amerikaanse rockband Foo Fighters komt in 2018 naar Landgraaf. Zo is de eerste band voor de 49e editie van Pinkpop bekendgemaakt.

In 2015 moest de band het optreden op Pinkpop annuleren en toen al riep frontman Dave Grohl dat de band zeker terug zou komen om het goed te maken. Het festival  heeft meteen een van de drie dagafsluiters te pakken met bevestiging van de band zelf.

Sinds het verschijnen van het debuutalbum in 1995 heeft de band meer dan twaalf miljoen albums verkocht, diverse awards ontvangen en speelde ze over de hele wereld de grote festivals en stadions plat. De band rond frontman Dave Grohl stond eerder al in 2008 en 2011 op Pinkpop en komt in 2018 naar Landgraaf met het nieuwste album “Concrete and Gold” onder de arm.

In 2015 stond de band als afsluiter van het festival geprogrammeerd, maar moest het optreden annuleren, en de rest van de Europese tour, in verband met een gecompliceerde beenbreuk van Dave Grohl na een val van het podium twee dagen voor het optreden op Pinkpop. In een reactie liet de band toen al weten zeker terug te keren naar Landgraaf om de annulering goed te maken.