Netflix start podcast in Nederland

Netflix start podcast in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Netflix lanceert een Nederlands podcastkanaal. Vanaf woensdag 1 november is de eerste aflevering beschikbaar via SoundCloud en iTunes. De eerste aflevering staat van in het teken van de populaire Netflix-serie Stranger Things

Christina Curry is samen met Adam Curry, te horen in de eerste podcast aflevering over de Netflix Original serie Stranger Things. Van deze zeer geliefde serie, door journalisten en fans een ode aan de jaren '80 genoemd, zijn sinds gisteren alle negen afleveringen van deel 2 exclusief en wereldwijd beschikbaar.

Netflix is de eerste online entertainment-service in Nederland die een podcast kanaal start. Ze spelen hiermee in op de lokale relevantie van de serie, op wat er leeft onder de Nederlandse kijkers en zetten daarbij de fans centraal. Een podcast is een audio opname waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden via een app.

In De Netflix NL podcast, wordt het nieuwe deel van Stranger Things besproken, waarbij onderwerpen aan de orde komen zoals de populariteit van de serie en de cast, de verwijzingen naar diverse muzikale en filmische '80s klassiekers, alsook de fans en hun theorieën. Tevens delen Adam en Christina hun eigen visie op Stranger Things en de connectie die zij samen hebben met de serie en Netflix.

De host van de eerste podcast is Elger van der Wel, freelance expert op het gebied van media-innovatie en technologie, werkzaam voor onder andere NOS en iCulture.

Netflix gaat de podcast in de toekomst vaker opnemen.

Foto: Netflix