Voormalig HNTM-winnares getroffen voor hersenbloeding

Voormalig HNTM-winnares getroffen voor hersenbloeding

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Voormalig Holland's Next Top Model winnares Loiza Lamers is gisteren getroffen door een hersenbloeding. Het model ligt momenteel in het ziekenhuis, zo laat het management van Loiza weten aan RTL Boulevard.

Lamers raakte gisteren plotseling bewusteloos, waarna ze met spoed werd overgebracht naar het ziekenhuis. Eenmaal daar aangekomen bleek uit scans dat er zich een bloedprop bevindt in de hersenen van het model. Het management laat aan RTL boulevard weten dat Loiza erg bang is, maar zich ontzettend sterk houdt. Loiza Lamers werd in 2015 bekend door haar deelname aan het RTL5-programma Holland's Next Top Model.

Daarmee was ze het eerste transgendermodel ooit dat het programma won. Loiza liet na haar winst weten op eigen kracht aan haar succes te willen werken. Het contract dat haar werd aangeboden na haar winst wijste ze af.

Lamers is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. "Ze rust nu thuis uit. Aan een kant van haar gezicht voelt ze niets. Een soort van verlamd. Het is de vraag of dat blijvend is", laat haar management weten aan RTL Boulevard.  "Loiza maakt zich zorgen over haar gezicht, maar ze is blij dat ze kan praten en lopen. Ze is erg geschrokken en nu heel moe."