Netflix met Belgisch-Nederlandse serie Undercover

Netflix met Belgisch-Nederlandse serie Undercover

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Netflix komt vanaf 2019 met een Belgisch-Nederlandse serie. In de 10-delige serie spelen Anna Drijver, Elise Schaap, Frans Lammers en Tom Waes een hoofdrol.

Undercover, een fictieve misdaadserie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen, wordt geproduceerd door Jan Theys (Salamander), met schrijver en showrunner Nico Molenaar (Vermist). De regie is handen van Eshref Reybrouck (Cordon) en Frank Devos (Chaussée D'amour).

Netflix werkt samen met productiebedrijf De Mensen (Blokken, Wauters vs. Waes, Beau Séjour), Dutch Filmworks en VRT zodat Undercover wereldwijd in premiere kan gaan op Netflix. Met uitzondering van Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waar de serie ook via lokale omroepen wordt uitgezonden.

"Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt," aldus Kai Finke van Netflix.

De nieuwe Belgisch-Nederlandse serie Undercover is vanaf 2019 te zien op Netflix en op Belgische zender Één.

Foto: Netflix