René Froger ontvangt TrosKompas Oeuvre Award

René Froger ontvangt TrosKompas Oeuvre Award

Geschreven door Pieter Jongsma

René Froger heeft afgelopen vrijdag tijdens het Muziekfeest van het jaar in de Ziggo Dome de TrosKompas Oeuvre Award 2017 in ontvangst genomen.

"René Froger kreeg van jongs af aan muziek met de paplepel ingegoten van zijn vader Bolle Jan en moeder Mien. Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat René Froger voor het eerst in de hitlijsten stond met het nummer 'Love Leave Me'. Sinds die tijd heeft hij aan een imposante carrière gebouwd die talloze hoogtepunten kent. Met een verkoop van meer dan 5 miljoen platen is hij een van de meest succesvolle Nederlandse artiesten.”

“Naast zanger is hij ook de bedenker van het grootste meezingfeest van Nederland, de Toppers, dat sinds 2005 elk jaar voor volle stadions zorgt. Een rasartiest in hart en nieren", aldus de jury die bestaat uit Daniël Dekker (eindredacteur 3FM en NPO Radio 2 bij AVROTROS), Paul Siteur (Sterren NL) en Edger Hamer (hoofdredacteur TrosKompas).

Eerdere winnaars van de TrosKompas Oeuvre Award waren Peter Koelewijn, George Baker, Jan Smit, Rob de Nijs en Vader Abraham.

Foto: Woods Fotografie