Rene Froger helpt JURK! aan de overwinning

Rene Froger helpt JURK! aan de overwinning

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond barstte de strijd weer los tussen JURK! en Nick & Simon. In Lekker Nederlands stonden de vier zangers weer recht tegenover elkaar. De eerste ronde bestond uit ''vijf woorden''. Voor JURK! de opdracht op een nieuwe tekst te schrijven op het nummer Home van Dotan.

Voor Nick & Simon werd gekozen voor het nummer Het Is Een Nacht van Guus Meeuwis. Het publiek kreeg de taak om de beste tekst te kiezen. Ronde één werd gewonnen door JURK! Tot grote teleurstelling van Nick & Simon.

Ronde twee had als thema: Nederlandse klassiekers. Beide teams schakelden de hulp in van Rene Froger. Als eerste kwam Rene uit voor team JURK! Hij mocht zijn hit uit 1990, Just Say Hello, opnieuw zingen met de geschreven tekst van JURK! In het nummer nam Rene zijn 'collega's' muzikaal op de hak. Zo werden Douwe Bob, Marco Borsato, Guus Meeuwis, Gerard Joling, Gordon, Jan Smit, de 3 J's, Nick & Simon én zelfs JURK! in de maling genomen.

Speciaal voor Nick & Simon zong Rene Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken, maar met een andere tekst. In de geschreven tekst door Nick & Simon zong Rene over zijn eigen grijze haren. Volgens Rene is grijs het nieuwe zwart. Zo ziet en zingt hij dat hij zelf zilverblond haar heeft in plaats van grijs.

Ook de tweede ronde werd, dankzij Rene, gewonnen door JURK! De herschreven versie door JURK! van Just Say Hello kreeg ook deze ronde de meeste stemmen van het publiek. Daarmee staat het 2-0 voor JURK! Toch staan Nick & Simon niet met heel veel punten achter hun concurrenten.

In ronde drie stond het thema Moederdag centraal. Het Volendamse duo Nick & Simon schoof Simon naar voren om een solo optreden te geven. Hij zong het lied speciaal voor zijn eigen moeder. JURK! pakte het anders aan door aan presentatrice Do te vragen om mee te zingen. Dit aanbod wees Do natuurlijk niet af en deed maar wat graag mee. Helaas voor JURK! wisten zij dankzij Do niet te winnen. De winst ging in ronde drie naar Simon.

De vierde en laatste ronde bestond uit een haast klus. Beide teams gaven elkaar een bestaand nummer met een nieuwe titel. Nick & Simon bedachten voor JURK! een nieuwe titel op het nummer Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato. Andersom bedachten JURK! voor Nick & Simon een nieuwe titel van het nummer Calm After The Storm van The Common Linnets.

Uiteindelijk koos het publiek toch weer voor JURK! en won daarmee aflevering vier van Lekker Nederlands. In totaal won JURK! drie van de vier rondes en zo ook het muzikale programma. Weer staan Nick & Simon met lege handen. Toch hebben de vier zangers én Do zichzelf weer van hun muzikale kant laten zien.

Tijdens het einde van het programma bundelden JURK!, Nick & Simon én Do hun krachten nogmaals. Dit deden zij om een speciale versie van het Wilhelmus te zingen. De tekst werd dit keer bedacht door JURK! Opnieuw stond Do zelf op het podium om zelf mee te zingen met JURK! en Nick & Simon.

Lekker Nederlands is iedere zaterdagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Bekijk Lekker Nederlands terug via TV Blik.