Special Titanic 20 Years Later bij National Geographic

Special Titanic 20 Years Later bij National Geographic

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

National Geographic staat vanavond compleet in het teken van de Titanic. Ter ere van het 20-jarig jubileum van zijn filmklassieker 'Titanic', duikt regisseur James Cameron opnieuw in de geheimen van het roemruchte schip.

Regisseur James Cameron was in 1997 de man die het aandurfde om het illustere verhaal van de Titanic naar het witte doek te brengen. Nu, twintig jaar later, onderzoekt Cameron met behulp van de nieuwe technieken of hij het in zijn film op historisch vlak bij het juiste eind had.

Met behulp van enkele specialisten achterhaalt Cameron of de suites er inderdaad zo uitzagen als in de film en of de opvallende manier van zinken, met de verticale draai op het eind, correct in beeld is gebracht. Ook zoekt het team uit of er in 1912 meer levens waren gered als de Titanic meer reddingsboten aan boord had gehad.

Naast het onderzoek ontmoet Cameron in de special enkele nabestaanden van de – op de werkelijkheid gebaseerde - personages die in de film zijn uitgelicht. Zoals de achterkleinzoon van Isidor en Ida Straus, het stel dat ervoor koos om samen in hun suite achter te blijven in plaats van te vluchten. En de achterkleindochter van Margaret Brown, de vermogende en kleurrijke vrouw die in de film vertolkt werd door Oscarwinnaar Kathy Bates.

Maandagavond 18 december staat National Geographic volledig in het teken van de Titanic:
20.00 uur: 'Drain the Titanic'
21.00 uur: 'Titanic 20 Years Later with James Cameron'
22.00 uur: 'Titanic: The Final Word of James Cameron'