Eerste marathon op natuurijs live op noordelijke omroepen

Eerste marathon op natuurijs live op noordelijke omroepen

Geschreven door Pieter Jongsma

De eerste marathon op natuurijs is op woensdag 28 februari live te volgens via de noordelijke omroepen.  RTV Oost en de noordelijke omroepen RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân zenden de schaatsmarathon rechtstreeks uit.

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) maakte vandaag bekend dat de eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen wordt verreden. IJsmeester Willem Hut van de KNVB oordeelde dat het ijs dik genoeg is.

Het bleek nog even spannend want ook Arnhem deed mee aan de race maar moest het uiteindelijk afleggen tegen Haaksbergen. Arnhem verzorgt nu op donderdag de tweede marathon op natuurijs. Vorig jaar ging de eer van de eerste marathon naar het Groningse Noordlaren.

In het kader van de groeiende samenwerking tussen de regionale omroepen hebben RTV Oost , RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân besloten opnieuw de handen ineen te slaan en de marathon van Haaksbergen samen rechtstreeks uit te zenden. De marathon in Noordlaren werd vorig jaar ook door alle vier de omroepen uitgezonden.

De gezamenlijke live-uitzending begint om 18.30 uur

Foto: Rogier van den Berg