Wie is de Mol? wint wederom de zaterdagavond

Wie is de Mol? wint wederom de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het mag geen verassing meer zijn. Wie is de Mol? is weer het best bekeken programma van de zaterdagavond. De één-na-laatste aflevering wist 2.546.000 kijkers te bereiken. Dat zijn er iets meer dan een week eerder. Toen keken er ook al 2,5 miljoen mensen. Het spelprogramma van AVROTROS staat dan ook weer bovenaan in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor AVROTROS komt uit op 36,6 %.

Direct na Wie is de Mol? zapten er weer veel mensen naar NPO 3. In totaal keken er zeker 1.020.000 mensen naar Moltalk. De talkshow over Wie is de Mol? scoort hiermee beter dan de afgelopen weken. Vorige week keken er 982.000 mensen. De meeste Wie is de Mol? kijkers bleven trouw aan NPO 1. Daar was namelijk Ik Vertrek te zien. Dit realityprogramma kon zaterdagavond rekenen met 1.446.000 kijkers. 

Het huidige seizoen van de TV Kantine zit erop. Maar toch ook weer niet helemaal. Zaterdagavond werd de making of van de TV Kantine uitgezonden. Hierbij kreeg de kijker een kijkje achter de schermen. In totaal wilden 1.022.000 kijkers dat wel eens zien. Volgende week komen de hoogtepunten nog eens voorbij. Dan zit het huidige seizoen er weer op. Of er nog een seizoen gemaakt gaat worden, is nog niet helemaal duidelijk. Hier deden Carlo Boszhard en Irene Moors een beetje mysterieus over.

Nadat de making of de TV Kantine afgelopen was, werd het tijd voor Weet ik veel. De kennisquiz van Linda de Mol deed het bijzonder goed. In totaal keken er 1.705.000 mensen naar de kennisquiz. Dat zijn er meer dan de afgelopen weken. Vorige week keken er 1,4 en de week daarvoor 1,6 miljoen mensen. Met de huidige kijkcijfers staat Linda op plek drie in het kijkcijferoverzicht. Het marktaandeel voor RTL 4 komt uit op 24,0 %.

De avond van RTL 4 werd afgesloten door een nieuw seizoen van Wie ben ik?! In het nieuwe seizoen namen Ruben Nicolaï en Tijl Beckand plaats als panelleden. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen wist 1.004.000 mensen te bereiken. Vorige week sloot Gordon zijn 'Op goed geluk' nog af met 721.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Wendy op plek negen in het kijkcijferoverzicht.

SBS6 zond weer een Harry Potter film uit. In totaal keken er 283.000 mensen naar deze film. Alleen Hart van Nederland deed het beter. Daar keken in totaal namelijk 625.000 mensen naar. Volgende week zaterdagavond doet SBS6 het gewoon dunnetjes over. Ook dat is er op zaterdagavond een Harry Potter film te zien.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS/Nico Kroon