Wie is de Mol? wederom ijzersterk op de zaterdagavond

Wie is de Mol? wederom ijzersterk op de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het is geen verrassing meer; Wie is de Mol? is een kijkcijfer hit. Zaterdagavond zaten er weer 2,6 miljoen mensen klaar voor de achtste aflevering. De ontknoping komt steeds dichterbij. Over twee weken zal dan eindelijk duidelijk worden wie nu dé mol van 2019 is. Een weer geleden keken er ook al zeker 2,5 miljoen mensen.

Van de 2,6 miljoen kijkers zapten er nog zeker 1,1 miljoen over naar NPO 3. Hier was de talkshow Moltalk weer te zien. De talkshow besteedde volop aandacht aan de huidige aflevering van het populaire spelprogramma. Maar toch bleven er ook nog 1,2 miljoen bij NPO 1 voor Frans Bauer in China.

RTL 4 zond de tweede halve finale uit van Holland’s Got Talent. Helaas vielen er een paar rode kruizen. Twee acts waren niet goed genoeg om door te mogen naar de finale. In totaal keken er 1,2 miljoen mensen naar de talentenjacht van de commerciële zender. Met deze kijkcijfers komt Holland’s Got Talent uit op plek zes in het kijkcijferoverzicht.

Daarna zapten veel mensen weer weg. Voor de derde week op rij scoort Wie ben ik? onder het miljoen. In totaal keken er 837.000 mensen naar de laatste aflevering van het huidige seizoen. Vorige week keken er ook maar 892.000 mensen. Waarom er ineens zo weinig mensen kijken is niet helemaal duidelijk. Met de huidige kijkcijfers staat het spelprogramma op plek twaalf in het kijkcijferoverzicht.

SBS6 zond weer een film uit. Niet zomaar een film, maar een hele bijzondere. Dit keer werd The Huntsman: Winter War uitgezonden. In deze film spelen Chris Hemsworth en Charlize Theron de hoofdrollen. In totaal keken er dan ook 286.000 mensen naar deze film. Daarna liepen de kijkcijfers een beetje op. Hart van Nederland wist nog 475.000 mensen te informeren.

In de vooravond was het vooral Kassa die veel kijkers wist te bereiken. In totaal keken er dan ook weer 1,2 miljoen mensen, goed voor plek zeven in het kijkcijferoverzicht. In Kassa ging Renze Klamer weer op pad met de Belbus. Hij moest voor de tweede keer in korte tijd naar Neckermann. Het bedrijf heeft haar beloftes nog niet waargemaakt. Dus kwam Renze weer een keer verhaal halen.

De ‘Belbusboy’ beet zich bijna letterlijk vast in deze zaak. In de studio zaten ook mensen die te maken hebben gehad met Neckermann. Zo was daar een man die al sinds een aantal maanden op een televisie van vierhonderd euro wacht. Dus is er wel werk aan de winkel voor Neckermann. Renze houdt dit nauwlettend in de gaten en hij is ‘altijd welkom’ bij het bedrijf.

Verder keken er veel mensen naar het NOS Journaal van 20.00 uur. In het Journaal werd onder andere aandacht besteed aan speelgoedketen Intertoys. Het bedrijf is failliet verklaard en daardoor zijn cadeaubonnen volgende week niets meer waard. Mensen bezochten massaal de winkels en gedroegen zich soms als wilden. Medewerkers werden bedreigd en soms zelf bespuugd. Sommige winkels moesten hun deuren eerder sluiten voor hun eigen veiligheid. In totaal keken er bijna 2 miljoen mensen naar het journaal.

Studio Sport Eredivisie kon ook weer rekenen op 1,5 miljoen kijkers. Hiermee staat het sportprogramma op plek drie in het kijkcijferoverzicht.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS