Nederland krijgt eigen Netflix-original

Nederland krijgt eigen Netflix-original

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Nederland krijgt een eigen Netflix-serie die volledig door het Amerikaanse bedrijf gefinancierd wordt en exclusief bij Netflix te zien is. Na Duitsland, Frankrijk en Denemarken is nu ook Nederland aan de beurt. "Er komt een Nederlandse original aan. We zijn ermee bezig", zegt Allie Goss van Netflix tegen de NOS.

Volgens Goss, die Vice President Originals is, is het streamingbedrijf de grootste investeerder in de productie. Hoeveel het bedrijf investeert en waar de serie over gaat wil ze nog niet bekendmaken. Eerder maakte Netflix bekend met de Nederlandstalige serie Undercover te komen.

De serie die eerst te zien is bij de Belgische VRT is daarna wereldwijd te zien. Netflix werkt als co-producent samen met de VRT. De plannen voor een nieuwe Nederlandse serie passen binnen de strategie van Netflix om meer internationale programma's te produceren.

Vorig jaar verschenen vijftien Europese originals, zoals het Duitse Dark en het Spaanse Las Chicas del Cable. Dit jaar worden er ook vijftien of meer verwacht. "We hebben volgens de laatste cijfers meer dan 117 miljoen abonnees, meer dan de helft van buiten de VS. En de groep internationale abonnees wordt alleen maar groter", zegt Chief Product Officer Greg Peters.

Foto: Netflix