DuckTales maakt eindelijk een comeback

DuckTales maakt eindelijk een comeback

Geschreven door Sebastiaan Boers

De populaire tekenfilmserie, DuckTales, komt eindelijk weer op de buis. Dit nieuws werd donderdag bekend gemaakt. In DuckTales spelen veel Disney karakters een hoofdrol. Zo draait het allemaal om Dagobert Duck. De steenrijke oom van Donald Duck beleefde in de jaren '80 en '90 de spannendste avonturen. In iedere aflevering speelden de neefjes, Kwik, Kwek en Kwak (foto) ook een belangrijke rol.

Vaak kwamen de Zware Jongens ook voorbij. Die hadden maar één doel; het geld van Dagobert stelen. De grootste vijand, Zwarte Magica, was altijd op zoek naar het geluksdubbeltje. Tot nu toe is het haar nog nooit gelukt om dit muntje in handen te krijgen. Gelukkig krijgt Dagobert vaak hulp van Willie Wortel, mevrouw Baktaart en van Stoetenwolf.

Deze zomer maakt DuckTales eindelijk haar langverwachte comeback. Er zullen in totaal zeker 21  afleveringen gemaakt worden. Daarnaast verschijnen er ook nog twee specials. Ruim drie jaar geleden maakte Disney bekend dat er een comeback in zat voor DuckTales. Daarna werd het lang stil rondom de serie. Maar nu is het dan eindelijk officieel.

Toch is het vrij opvallend dat Donald Duck niet vaak voorbij komt in Ducktales. Hij is de onhandige neef van Dagobert en de oom van Kwik, Kwek en Kwak. Ook komt het nichtje van mevrouw Baktaart, Lizzy, in DuckTales voor. Dit is niet dezelfde Lizzy als in Lizzy, Juultje en Babetje. Deze drie zusjes zijn de nichtjes van Katrien Duck, de grote liefde van Donald.

Bekijk hieronder de trailer van DuckTales van de jaren '80 en '90:

https://www.youtube.com/watch?v=eHk5ZsOyQ9A

Foto: Donald Duck