Sofie van den Enk volgt ouders die uit de kast komen

Sofie van den Enk volgt ouders die uit de kast komen

Geschreven door Pieter Jongsma

Sofie van den Enk volgt in het nieuwe tv-programma Ouders uit de kast, ouders die na lange tijd uit de kast komen. In het programma laat van den Enk zien wat er gebeurt als in een gezin één van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.

In deze zesdelige serie volgt Sofie jongeren waarvan één van de ouders na een jarenlang heterohuwelijk uit de kast is gekomen. We horen hun verhaal, maar ook die van de ouders. Wat betekent het voor de dagelijkse gezinssituatie? Hoe gaan de jongeren om met het feit dat hun vader of moeder ineens een nieuwe partner heeft van dezelfde sekse?

Sofie van den Enk: “Het is heel bijzonder om een programma als ‘Ouders uit de kast’ te mogen maken. Ik besef me dat de impact voor de gezinnen groot is, ik heb bewondering voor de deelnemende families.”

“Ouders uit de kast zorgt voor verbinding en begrip tussen mensen. Met dit programma willen we mensen de kans geven hun verhaal te vertellen, ervan te leren en hun blikveld te verbreden.”, zo laat KRO-NCRV mediadirecteur Jochem de Jong weten.

Ouders uit de kast is vanaf woensdag 28 maart om 21.25 uur te zien op NPO3.

Foto: KRO-NCRV