Must-see van Sofie van den Enk: ‘Het verhaal greep mij helemaal’
Bron: Prime

Must-see van Sofie van den Enk: ‘Het verhaal greep mij helemaal’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Zie je door alle streamingdiensten de pareltjes niet meer? Om wat overzicht te brengen in deze digitale jungle geeft elke week een bekende Nederlander aan Showbizznetwork.nl een inkijkje in zijn of haar kijklijst. Vandaag komt de must see-tip van presentatrice Sofie van den Enk.

Kijk je veel Netflix, Videoland, etc.?

Voor mijn werk vind ik het belangrijk om te zien wat anderen maken. NPO Plus staat hoog op mijn lijstje. Door mijn Amerikaanse partner kijk ik ook veel Amerikaanse content via bijvoorbeeld Prime en Amazon. Hij is als acteur lid van een organisatie die de selectie maakt voor de Academy Awards, de Oscars dus. Op die manier zie ik superveel nog voordat het in Nederland uit is. Heel gaaf!

Welke serie kijk je momenteel?

We kijken nu The Marvelous Mrs Maisel met Rachel Brosnahan, die je misschien nog kent als de prostituee-die-teveel-weet uit House of Cards. In deze serie is ze een en al glamour, perfect housewife en grappig. In een bekrompen naoorlogs New Yorkse Upper Westside speelt ze een keurige joodse huisvrouw, totdat alles op zijn kop wordt gezet en ze min of meer per ongeluk stand-up comedian wordt. Van de makers van Gilmore Girls, maar dan nog wat gelaagder. Feest voor het oog en de lachspieren. Hou ik van.

Ben jij een fanatieke bingewatcher?

Toen mijn verstandskiezen getrokken werden en ik een week uitgeschakeld was, heb ik alle seizoenen van The West Wing achter elkaar gekeken. Dat was mijn allereerste binge-ervaring. Wat een heerlijkheid. Ik kon niet eten, alles deed pijn, maar het maakte niet uit want ik zat aan mijn laptop geplakt. In mijn omgeving heb ik meer gedisciplineerde types. Mijn vriend bijvoorbeeld, die kan rustig één aflevering kijken en dan naar bed. Mijn motto is: als je merkt dat je de intro wil skippen, heb je er te veel achter elkaar gekeken.

In welke serie of film zou jij zelf willen spelen?

Ik heb het geduld niet voor dramaproducties. Ik heb wel wat leuke bijrollen gehad in tv-series, maar ik vond het erg veel gedoe. Alles moet kloppen en vaak opnieuw vanuit allerlei verschillende hoeken gefilmd. Ik hoop eigenlijk dat ik mijn Amerikaanse vriend ga zien in Nederlandse producties. Ik sprak Linda de Mol er een tijdje geleden over en die riep gelijk: ‘Dat had ik moeten weten, ik speelde laatst een rol waarin ik een Amerikaanse man had. Volgende keer bel ik jou!’ Dat mag hoor!

Welke serie of film vind jij een échte must-see?

Ik ben altijd zo onder de indruk van films die in zwart-wit zijn en toch zo boeien dat dat gebrek aan kleur wegvalt. Afgelopen kerst heb ik op Prime It’s a Wonderful Life van Frank Capra uit 1946 gezien. De hoofdpersoon staat op het punt zelfmoord te plegen en komt er gaandeweg achter dat zijn leven toch wel de moeite waard is. Het verhaal greep mij helemaal. Ik had gewoon helemaal niet het gevoel dat ik naar een film van meer dan 70 jaar oud zat te kijken. Het wordt weleens de beste film allertijden genoemd, ook omdat hij zo inspirerend is. Het gaat over de invloed die je hebt op de levens van anderen en wat er zou gebeuren als jij er niet was geweest. Een belangrijk thema voor alle mensen, van alle tijden.

Meer kijktips? Word lid van onze Facebook-groep Serielovers NL!