Tweede seizoen La Case de Papel vanaf april op Netflix

Tweede seizoen La Case de Papel vanaf april op Netflix

Geschreven door Pieter Jongsma

Netflix start op vrijdag 6 april met het tweede seizoen van de serie La Casa de Papel, dat exclusief te zien is bij de streamingdienst. In Spanje werd La Casa de Papel een jaar geleden al uitgezonden, sinds de serie beschikbaar is voor Nederlandse Netflix-gebruikers is het een enorme hype.

In La Casa del Papel draait het allemaal om een bende die de grootste overval van Spanje zullen plegen. Zij gaan de Koninklijke Munt van Spanje overvallen en zetten in op een buit van miljarden euro’s.

Dit willen ze niet buitmaken door biljetten uit de kluis te stelen, maar het zelf te drukken. Het is een ambitieus plan en dit wordt aangestuurd door een meesterbrein, die in de serie El Profesor genoemd wordt.

Spoiler alert!
De tijd begint op te raken in het Spaanse nationale munthuis waar het 'Chernobyl Plan' bijna van start gaat. De acht criminele specialisten met schuilnamen Tokio, Nairobi, Rio, Berlin, Helsinki, Oslo, Denver en Moscow zijn vastberaden om ongeschonden uit te breken met 2,4 miljard euro in hun bezit, terwijl The Professor zijn gedachtenspelletjes voortzet met detective Raquel Murillo.

Het tweede seizoen van La Case de Papel vanaf 6 april op Netflix.