Daan Schuurmans in nieuwe dramaserie

Daan Schuurmans in nieuwe dramaserie

Geschreven door Pieter Jongsma

Acteur Daan Schuurmans gaat de hoofdrol spelen in de NPO3-serie Ik weet wie je bent, de opnames van de serie zijn maand gestart laat een woordvoerder van KRO-NCRV weten.

In deze 16-delige serie spelen naast Daan Schuurman ook Ariane Schluter, Sophie van Winden, Gaite Jansen, Alex Hendrickx, Jaap Spijkers, Ali Ben Horsting en Melody Klaver. Ik weet wie je bent is een remake van de succesvolle Spaanse serie Sé Quién Eres (I know who you are).

De regie is in handen van Hanro Smitsman die betrokken was bij de serie Vlucht HS13 en Thomas Korthals Altes van Petticoat. Een verlaten weg midden in het bos. Aan zijn gescheurde kleding en gezicht vol schrammen en bloed is te zien dat hij een ongeluk heeft gehad. Maar de succesvolle strafrechtadvocaat Daniel Elias (Daan Schuurmans) kan zich volstrekt niet meer herinneren wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen.

Daniel runt samen met zijn vriend en zakenpartner Gabor de Heerdt (Ali Ben Horsting) een prestigieus advocatenkantoor. Daarnaast is hij docent aan de faculteit Rechten van de universiteit. Daniel is getrouwd met Alize Kasteel (Ariane Schluter), in het dagelijks leven rechter. Samen hebben ze twee kinderen: hun 19-jarige zoon Paul (Alex Hendrickx), die Daniel enorm bewondert, en hun gevoelige tienerdochter Juliette.

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: "De KRO-NCRV heeft met spannende Nederlandse dramaseries als Penoza en Vlucht HS13 een stevige plek op de zondagavond op NPO 3. In die traditie zetten we dit najaar deze lijn door met onze nieuwe veelbelovende serie Ik weet wie je bent."

De nieuwe dramaserie is vanaf eind augustus te zien op de zondagavond van NPO3.

Foto: MAX