Talkshow Margriet van der Linden heet M

Talkshow Margriet van der Linden heet M

Geschreven door Pieter Jongsma

De nieuwe talkshow van Margriet van der Linden krijgt de naam M. In de talkshow die vanaf maandag 14 mei iedere avond om 19.00 uur te zien is op het tijdslot van De Wereld Draait door bespreekt Margriet het nieuws van de dag.

Margriet van der Linden: "Het gaat nu echt beginnen. Het voelt als een trouwdag. Wij weten wat er gaat komen, hoe het er uit komt te zien, de muziek, de kleuren, de dingen die we hebben bedacht, zelfs wat de bruid aan heeft, maar jullie nog niet. Maar wat heb ik er zin in om het te kunnen laten zien!"

Volgens van der Linden is er niet lang nagedacht over de nieuwe naam. "We hadden al een naam als werktitel, waar we zo aan waren gewend dat we er verder niet meer over hadden nagedacht. Maar toch vonden we dat we daar nog eens goed over moesten denken."

Toen Margriet een paar maanden geleden weg fietst van een afspraak wist ze het. "Wat vind je van M? Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd. Ik hoor het al jaren. En na een paar ‘Manamanama's’, zoals de Muppets het zingen, en dat we dan gasten M&M’s kunnen geven, en nog wat lachen en dollen en een paar serieuze woorden was het duidelijk: het is M.”

Jochem de Jong, mediadirecteur KRO-NCRV: "Met M in de vooravond en met Jinek in de late avond dragen wij met twee spraakmakende, dagelijkse titels bij aan een sterk NPO 1. Deze nieuwe talkshow met Margriet is een bevestiging van onze stevige positie in het publieke bestel."

M, vanaf maandag 14 mei elke werkdag om 19.00 uur op NPO 1

Foto: KRO-NCRV