Margriet van der Linden wordt vervanger De Wereld Draait Door

Margriet van der Linden wordt vervanger De Wereld Draait Door

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Margriet van der Linden wordt het nieuwe gezicht van de vooravond van NPO 1. De presentatrice, bekend van MolTalk en Zomergasten, is vanaf eind april/begin mei te zien met haar nieuwe talkshow bij KRO-NCRV op de plek van De Wereld Draait Door met Matthijs van Nieuwkerk.

De titel en de exacte startdatum van het nieuwe vooravondprogramma van Margriet van der Linden worden later bekendgemaakt. De nieuwe talkshow van NPO 1 wordt geproduceerd door Human Factor, de producent van humoristische programma’s als Zondag met Lubach en Koefnoen.

Afgelopen januari nam Human Factor een pilot op van een ‘nieuw programma van Margriet van der Linden’, genaamd ‘De Margriet van der Linden Show’. Bij de kaartverkoop stond geschreven: ‘Op eigenzinnige en humoristische wijze bespreekt ze actuele onderwerpen en interviewt ze interessante gasten.’

Frans Klein, directeur televisie NPO, is erg blij met Margriet. “De keuze is op de show van Margriet van der Linden gevallen omdat dit programma verrassend en origineel is. Margriet is een uitgesproken personality: scherp, grappig en uitdagend, zoals we haar kennen uit MolTalk”, zegt Klein.

NPO-voorzitter Shula Rijxman gaf eerder al aan dat ze graag een vrouw in de vooravond wilde. “Matthijs van Nieuwkerk, die de vooravond bij de NPO groot heeft gemaakt en dat al jaren als een topsporter weet vast te houden, krijgt nu gezelschap van een sterke vrouw. Op beiden ben ik ontzettend trots.”

Foto: AVROTROS / Michel Schnater