Recensie: Wannabees

Recensie: Wannabees

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond kwam RTL 4 met een nieuw programma. Nou ja echt nieuw is het niet te noemen. In het programma Wannabees kruipen Roel Bloemen en Hanneke Drenth in de huid van Bekende Nederlanders (BN-ers). Alles wordt gevolgd met een verborgen camera. Het is dus een combinatie tussen de TV Kantine en Benidorm Bastards. Alleen zie je als kijker direct een verschil.

Wannabees probeert om het succes van de TV Kantine te evenaren. Maar dat is zeker niet gelukt. De imitaties lijken misschien wel, maar of het leuk is? Er is totaal geen samenhangend verhaal. De acteur en actrice doen maar wat, zo lijkt het. De 'gewone' Nederland is weer de dupe. Een paar jaar geleden, toen Benidorm Bastards nieuw was, was dat element nog leuk. Maar in Wannabees is dat element niet leuk meer. 

Waarom is Wannabees überhaupt op televisie vraag ik mij af. Dit wil je toch niet om 20.00 uur zien bij RTL 4? Ik snap niet dat RTL 4 It Takes 2 niet eerder uitzendt. Want met Wannabees heeft RTL 4 geen succes in huis. De reacties op Twitter liegen er ook niet om. Niet iedereen zit te wachten op Wannabees. Nu ben ik zelf ook geen fan van Wannebees.

De grappen zijn enorm flauw. Na enkele minuten heb je al snel door hoe Wannabees in elkaar zit. De meeste 'gewone' Nederlanders hebben al snel door dat ze in de maling worden genomen. Dus dat speciale effect heeft nu weinig zin meer. Je kunt bijna zelf al raden hoe de 'gewone' mensen gaan reageren. Dat alleen al maakt Wannabees niet leuk meer.

De intro van Wannabees vond ik ook al matig. Ik had verwacht dat het bekende nummer, Wannabee, van de Spice Girls te horen zou zijn. Dat hebben de maker niet gedaan. Het is een beetje een simpel programma. De naam, Wannabees, is bijna letterlijk. Ze willen echt een beetje lijken op de TV Kantine en Benidorm Bastards. Dat kunnen ze beter niet doen. Laat het imiteren maar over aan Carlo en Irene.

Wannabees zou ik zelf niet aanraden. Het programma doet teveel haar best om te lijken op de TV Kantine. Maar wie weet zijn er mensen die het wel leuk vinden. Het programma ging zaterdagavond van start met 522.000 kijkers. Niet een score om trots op te zijn. Misschien zegt dat ook wel genoeg over de kwaliteit van Wannabees. 

Wannabees is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.