VICE-documentaires exclusief bij Videoland

VICE-documentaires exclusief bij Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma

De documentaires van VICELAND zijn binnenkort ook te zien bij Videoland, zo maakte beide partijen woensdag bekend. Naast de series van Talpa TV heeft RTL nu ook unieke documentaires.

Zo is onder andere de documentaire over kickbokser Rico Verhoeven te zien bij Videoland. Ook worden Mocrorappers, Achter De Walle en Inside the Monkey Lab toegevoegd. "VICE vertelt unieke verhalen over thematieken die jongeren in Nederland aanspreken en die voor hen relevant zijn", zegt Lucien Brouwer, Chief Consumer Officer (CCO) van RTL. 

"Een aanzienlijk deel van onze base behoort tot jong Nederland. VICE is wereldwijd het grootste mediamerk dat zich specifiek richt op jonge mensen Deze content spreekt aan en is een verrijking van ons Videoland-aanbod." Stefan Tieleman, General Manager VICELAND Benelux, voegt toe: "In Nederland bereiken we via onze eigen tv-zender en verschillende digitale platformen elke maand miljoenen jonge mensen. Dit bereik willen we graag uitbreiden. Door de samenwerking met Videoland koppelen we onze videocontent aan een sterk opkomend, lokaal merk én vergroten we ons bereik."

Naast de documentaires is ook het programma The Therapist van VICELAND toegevoegd. In The Therapist ondergaan bekende Nederlanders een behandelsessie met psychiater-psychotherapeut Glenn Helberg, om te ontdekken wat er schuilgaat achter hun publieke imago en om een bijdrage te leveren aan het doorbreken van stigma's rondom therapie.

Foto: RTL