Groei Videoland zet ook in 2018 door

Groei Videoland zet ook in 2018 door

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL boekt in het eerste kwartaal van 2018 succes met aanhoudende groei van het video on demand platform Videoland. Het klantenbestand van Videoland groeide in de eerste drie maanden van 2018 fors met maar liefst 40%. Dat maakte RTL dinsdag bekend.

"Per sessie kijken Videoland-abonnees gemiddeld 2,5 uur naar series, films en documentaires, een stijging van 30 minuten (2 uur in 2017)." Videoland weet zijn abonnees ook steeds langer aan zich te binden. 

"Het aantal betalende klanten dat het abonnement na registratie niet verlengt, daalde in het eerste kwartaal namelijk met 44% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar." Deze positieve impuls is onder andere toe te schrijven aan succesvolle series als het derde seizoen van Nieuwe Buren en The Handmaid's Tale. Maar ook het derde seizoen van het veelbesproken Temptation Island, wat bij Videoland wekelijks vooruit kon worden gekeken, heeft massa's kijkers naar het platform getrokken.

Lucien Brouwer, CCO bij RTL, licht toe: "RTL is al marktleider op tv en onze ambitie is om ook hard te groeien als de nummer 1 lokale VOD-speler. Content van eigen bodem is belangrijk voor ons platform, want Videoland is 100% gericht op de Nederlandse kijker. Dat het werkt, bewijzen we onder andere met 'Temptation Island'. Het programma is niet alleen een groot succes op televisie, maar ondertussen ook groot online en op social."

"Daarom brengen we vanaf juni voor onze abonnees een extra en absoluut spraakmakend seizoen van 'Temptation Island' dat alleen bij Videoland te zien is. Daarnaast hebben we twee formats waarin verleiders bekend van 'Temptation Island' een hoofdrol spelen, 'De Beste Verleiders' en 'I Love You Tattoo'. Niemand hoeft deze zomer dus door zonder zijn favoriete guilty pleasures. Zeker niet nu we vanaf 1 april overal in de Europese Unie te bekijken zijn."

Brouwer vervolgt: "Dit kwartaal komt Videoland met nog meer mooie titels. Zo brengen we eind april exclusief het tweede seizoen van de hitserie 'The Handmaid's Tale' en komt er binnenkort een nieuwe Videolanddocu uit. Daarnaast zijn we voor Videoland een contentsamenwerking aangegaan met VICE. Dat betekent dat we het product van eigen bodem verrijken met een uiteenlopende reeks VICE-documentaires."