Milouska Meulens openhartig over Veganisme

Milouska Meulens openhartig over Veganisme

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Presentatrice Milouska Meulens vertelt openhartig over haar veganisme in de BNNVARA-documentaire 3Doc: Boter, Kaas noch Eieren.  Geen vlees, maar ook geen boter, kaas, eieren of andere dierlijke producten. Maar is die veganistische lifestyle eigenlijk wel zo goed voor je? Welke invloed heeft het op je gezondheid?

Milouska Meulens is overtuigd veganist en is van plan dit voor altijd te blijven. In de documentaire ‘Boter, Kaas noch Eieren’ van BNNVARA geeft Milouska een inkijkje in haar dagelijkse leven. 

Ze vertelt openhartig over de moeilijkheden en dilemma’s die veganisme met zich meebrengt en gaat in gesprek met naasten, medestanders en deskundigen over de consequenties van deze levensstijl. Milouska Meulens:  'Voor mij is veganistisch eten een klein offer om de wereld te redden, maar niet als het ten koste gaat van mijn gezondheid. Ik durfde het jarenlang niet uit te zoeken. In deze film laat ik de angst varen. Het is tijd om te ontdekken wie gelijk heeft: mensen die beweren dat ik ziek word en eerder doodga, of veganisten die claimen dat ik met dit dieet kerngezond honderd jaar oud kan worden.'

De documentaire is geregisseerd door Rolf Hartogensis die eerder voor BNNVARA de documentaires ‘Whatever Forever: Douwe Bob’ en ‘#DJ’ maakte. 3Doc: Boter, Kaas noch Eieren is onderdeel van de #Foodweken op NPO 3. Vanaf 14 mei staan NPO 3 en npo3.nl zes weken lang in het teken van eten. Naast de documentaire zullen ook kookvideo's van Milouska op de website van NPO 3 te zien zijn.

Foto: BNNVARA