Recensie: Sanne Wallis de Show

Recensie: Sanne Wallis de Show

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Sanne Wallis de Vries heeft een eigen programma. Zaterdagavond was de eerste aflevering van Sanne Wallis de Show te zien. In deze nieuwe show neemt Sanne de week met de kijker door. Ook was er ruimte voor een speciale #Metoo quiz. In deze quiz speelden twee bekende Nederlanders deze speciale quiz die in het teken stond van de #Metoo discussie.

Wat vooral opvalt is dat Sanne helemaal zichzelf is. Ze kruipt voor haar show niet in de huid een bekend typetje. Dat is misschien even wennen. Maar Sanne is toch als zichzelf het leukst. De rol van presentatrice lijkt ze prima te kunnen spelen. Ondanks dat ze die 'rol' nog niet heel vaak 'gespeeld' heeft. Ik denk dat ik er toch wel aan kan wennen. 

Nu De kwis is gestopt, lijkt Sanne die plek over te willen nemen. Deze twee programma's kun je natuurlijk niet met elkaar vergelijken. Wat wel op elkaar lijkt, is het nieuws wat besproken wordt. In beide programma's staat humor centraal. Humor is natuurlijk heel belangrijk, maar toch sloeg Sanne Wallis de Show wel even de plank mis. Dit kwam door te spotten met een ziekte. Dat vond ik wel even een stap te ver gaan.

Al met al is het een leuke show die prima past op de zaterdagavond. Het is jammer dat er maar vier aflevering gemaakt zijn. Wie weet is het een soort test van BNNVARA. Als Sanne Wallis de Show aanslaat komen er misschien wel meer afleveringen. Want Sanne mag wel vaker op televisie komen. Zeker nadat Koefnoen niet meer op televisie te zien is.

Vorige week stal Sanne nog de show tijdens Op weg naar het Songfestival. Drie keer gaf Sanne haar kijk op allerlei Songfestival nummers. Dat leverde hilarische televisie op. Op die manier zou Sanne wel vaker op televisie mogen komen. Dit staat trouwens los van Sanne Wallis de Show. 

Sanne Wallis de Show is een leuke nieuwe show. Nieuws, actualiteit, humor, muzikaal en bovendien gezellig. Sanne is scherp en houdt van grappen maken. De ene grap is nog leuker dan de ander. De show wordt muzikaal afgesloten, door een typetje. Dat lijkt Sanne Wallis de Show te hebben 'afgekeken' van de mannen van De kwis. Ook die hadden in iedere aflevering een eigen geschreven nummer.

Het is een show die zeker nog kan gaan groeien. Aan het enthousiasme van Sanne zelf zal het zeker niet liggen. Nu is ze een keer als zichzelf te zien. Want in programma's als Koefnoen en Kopspijker stal ze de show toch als een 'ander'. Zo speelde Sanne al eens de rol van (toenmalig) Koningin Beatrix en Angela Merkel. Deze beide rollen leken Sanne wel op het lijf te zijn geschreven.

 Sanne Wallis de Show is iedere zaterdagavond om 22.10 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: Bob Bronshoff