'Stijn Fransen vertrekt uit GTST'

'Stijn Fransen vertrekt uit GTST'

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) moet het weer met een inwoonster minder doen. Actrice Stijn Fransen staat namelijk op punt om de soapserie van RTL 4 te vertrekken. In de soap is zij beter bekend als Sam Dekker, de dochter van Linda (Babette van Veen). Sam heeft een stage plek weten te bemachtigen in New York. Daar kan zij aan de slag als fotografe.

Lang heeft Sam hierover getwijfeld. Een tijdje geleden had Sam ook al de kans om naar New York te gaan. Maar toen besloot ze de stage uit te stellen. Zij wilde haar moeder bijstaan. Linda had het namelijk erg zwaar. Haar man, Anton (Joep Sertons) zat vast vanwege de moord op Jan Maes. 

Maar nu blijkt dat Anton onschuldig is. Momenteel loopt hij alweer vrij rond. De rust in huize Bouwhuis-Dekker lijkt hiermee te zijn weergekeerd. Nu kan Sam toch nog naar New York afreizen. Of Sam ook definitief uit Meerdijk vertrekt is nog niet helemaal duidelijk. Wie weet keert Sam naar haar stage gewoon weer terug naar Meerdijk. Voor Linda zal het afscheid met Sam zwaar worden.

Vorig jaar moest Linda ook al afscheid nemen van Rover (Buddy Vedder). Hij besloot om zijn geluk in Canada weer op te zoeken. Toen zijn relatie met Kimberly (Britt Scholte) over was, ging het snel bergafwaarts met Rover. Na lang overleg besloot hij om naar zijn vader te gaan. Onlangs nam hij nog contact op met Kimberly. Er zijn ook geruchten dat Rover binnenkort weer terugkeert naar Meerdijk.

Sam is al vanaf december 2015 te zien in Meerdijk. Zij woonde eerst een tijd lang in Canada. Maar nadat Linda en Rover weer terugkeerden naar Meerdijk, wilde Sam ook terug. In het begin was Sam behoorlijk lastig. Dat zorgde vaak voor irritaties tussen moeder en dochter. Inmiddels is de band tussen Linda en Sam sterker dan ooit. Daarom zal het afscheid ook zwaar gaan worden.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL