Bart Oomen vertrekt uit GTST

Bart Oomen vertrekt uit GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) acteur Bart Oomen vertrekt uit de soapserie van RTL 4. Ruim één jaar speelde Bart de rol van Bill Norris. Bill is de ex-man van Linda (Babette van Veen). Op het moment dat Linda wilde trouwen met Anton (Joep Sertons) kwam Bill ineens naar Meerdijk.

Zelf gaf Bill aan dat hij zijn kinderen wilde bezoeken. Bill is namelijk de vader van Sam (Stijn Fransen) en Rover (Buddy Vedder). Maar in werkelijkheid kwam Bill terug voor Linda. Vlak na het huwelijk met Anton ging Linda vreemd met Bill. Dat geheim droeg Linda een tijd lang met zich mee. Dat geheim heeft haar bijna haar huwelijk met Anton gekost. 

Bill bleef niet lang alleen. Hij vond opnieuw de liefde in Maxime (Marjolein Keuning). De twee draaiden lang om elkaar heen. Maar uiteindelijk viel Maxime voor de charmes van Bill. Er werd zelfs al gesproken van een huwelijk. Eindelijk leek Maxime geluk te hebben in de liefde. De goedkeuring van Ludo (Erik de Vogel), Maxime's broer, kreeg zij niet. Daar had zij wel erg op gehoopt.

Niet veel later ging het gruwelijk mis. Bill en Maxime vierden in Boks hun verloving. Niets leek het prille geluk meer in de weg te staan. Maar toen brak er brand uit in Boks. De vlammen sloegen wild om zich heen. Bill en Maxime konden geen kant meer op. Uiteindelijk werden Bill en Maxime gevonden door de brandweer. Maar de hulp voor Maxime kwam helaas te laat. Zij kwam te overlijden tijdens de brand.

Na de dood van Maxime ging het snel bergafwaarts met Bill. Het liep zelfs zo ver uit de hand dat hij Sam bijna liet verdrinken. Gelukkig wist Sam de aanval van haar vader te overleven. Dat heeft Bill de ogen geopend. Op deze manier kan hij niet verder leven. Bill besluit om terug te keren naar Canada. Vooral Sam heeft het er moeilijk mee en is woedend op haar vader.

Volgende week zal Bill voor het laatst te zien zijn in Meerdijk. Of het een definitief afscheid is, is nog niet helemaal duidelijk. Wie weet komt Bill wel een keer terug naar Meerdijk. Het leek er ook al op dat Bill Meerdijk zou verlaten. In de vernieuwde leader is het personage namelijk niet te zien.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.